Инфо

18. октобар 2012.18. окт 2012.
165 ГОДИНА БИБЛИОТЕКЕ ШАБАЧКЕ

ХРАМ ПИСАНЕ РЕЧИ

Дводневном прославом прошле седмице обележено скоро два века постојања једне од најстаријих установа културе. Изложбу „Србија на карти Европе и света“ Народне библиотеке Србије у четвртак, 11. октобра, отворио Мирослав Тасић, државни секретар Министарства културе и информисања. Свечаном скупу присуствовали и Његово преосвештенство епископ шабачки Лаврентије и градоначелник Шапца Милош Милошевић. У петак, 12. октобра, додељене награде најбољим читаоцима
Владичански двор, данас храм шабачке културе, угостио је прошлог четвртка многобројне госте, сараднике и пријатеље Библиотеке шабачке. У двору културе и средишту писане речи прослављено је сто шездесет пет година постојања пригодним програмом. Барокна музика у извођењу Каролине Бетер и Дарка Карајића отворила је свечаност установе која годинама уназад негује праве вредности стајући у одбрану достојанства културе.
- Велика смо читаоница и колевка читања са читаоцима свих узраста од беба које кроз игру уводимо у свет књига. Са књигама и старинама, дигиталним колекцијама, традиционалним и новим библиотечким програмима, поуздано смо на путу свога времена ““ библиотеке модерне традиције ““ рекла је Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке шабачке.
Колики значај у очима других има Библиотека шабачка показале су и колеге из Народне библиотеке Србије својом изложбом „Србија на карти Европе и света“. По први пут после сто осамдесет година непроцењиво благо картографије изнето је из Националне библиотеке како би до краја месеца октобра била доступна „на ползу и уживање“ свих оних који ће је погледати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa