6. decembar 2012.6. dec 2012.
ZAKUP DRŽAVNOG ZEMLjIŠTA

ŠANSA ZA UNAPREĐENjE PROIZVODNjE

Direkcija za poljoprivredu i resorno ministarstvo i ove godine realizuju projekat izdavanja u zakup državnog poljoprivednog zemljišta.
Na prošlogodišnjem konkursu Direkcije za poljoprivredu kompanija „Ulo Fruit“ zakupila je 113 hektara obradivog državnog zemljišta, na period od 20 godina. Na parceli u Majuru u avgustu je posađeno 600. 000 italijanskih sadnica „Kleri“ jagoda, i to na 14 hektara. Uz savremene agrotehničke mere i „kap po kap“ sistem za navodnjavanje vlasnik kompanije Aleksandar Jakšić očekuje prinos od 25 tona po hektaru, dodajući pri tom da će sledeće godine posaditi i drugo voće.
- U drugom delu parcele na proleće planiramo da zasadimo 20 hektara jabuke. Ulaganjem u sisteme za navodnjavanje, primenom savremenih mera i kupovinom samo najboljih sadnica, možemo se nadati dobrim prinosima. Od samog početka investiranja u Šapcu imamo veoma dobru saradnju sa Gradskom upravom i Direkcijom za poljoprivredu, koji su nam dosta pomogli prilikom izrade elaborata za višegodišnje zasade voća, navodi Jakšić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa