31. januar 2013.31. jan 2013.

OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“

Uskliknimo s ljubavlju, su reči kojima je hor i ove godine započeo proslavu Svetog Save u OŠ “Jevrem Obrenović“. Veroučiteljka škole Milica Simić i profesorka muzičke kulture Marica Prijović su za ovu priliku sa učenicima pripremile izuzetno lepu priredbu koja nas je podsetila na život Svetog Save, legende koje o njemu postoje, ali i na vrednosti za koje se zalagao.
Fiskulturna sala OŠ “Jevrem Obrenović“ je bila puna. Došli su roditelji učenika, učenici, nastavnici... Prvo su nastupili učenici mlađeg uzrasta iz Orida i oduševili prisutnu publiku svojom neposrednošću i glumačkim umećem. Potom su nastupili njihovi stariji drugari iz Šapca.
Ceo program je bio prožet uzvišenim hrišćanskim vrednostima, gde su učenici istakli lepotu duhovnog života ispunjenog nepobedivom snažnom silom Hristove ljubavi u odnosu na prolazni materijalizam. Hristova ljubav u maloga Rastka se uselila od rođenja, vremenom se rasplamsavala i postajala sve jača. Postala je plod njegovih besmrtnih dela koja je učinio za srpski narod, književnost i crkvu. Zato je svetosavlje posrbljeno pravoslavljem, a Sveti Sava jedno od imena Isusa Hrista.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa