Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.

ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

Ускликнимо с љубављу, су речи којима је хор и ове године започео прославу Светог Саве у ОШ “Јеврем Обреновић“. Вероучитељка школе Милица Симић и професорка музичке културе Марица Пријовић су за ову прилику са ученицима припремиле изузетно лепу приредбу која нас је подсетила на живот Светог Саве, легенде које о њему постоје, али и на вредности за које се залагао.
Фискултурна сала ОШ “Јеврем Обреновић“ је била пуна. Дошли су родитељи ученика, ученици, наставници... Прво су наступили ученици млађег узраста из Орида и одушевили присутну публику својом непосредношћу и глумачким умећем. Потом су наступили њихови старији другари из Шапца.
Цео програм је био прожет узвишеним хришћанским вредностима, где су ученици истакли лепоту духовног живота испуњеног непобедивом снажном силом Христове љубави у односу на пролазни материјализам. Христова љубав у малога Растка се уселила од рођења, временом се распламсавала и постајала све јача. Постала је плод његових бесмртних дела која је учинио за српски народ, књижевност и цркву. Зато је светосавље посрбљено православљем, а Свети Сава једно од имена Исуса Христа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa