21. februar 2013.21. feb 2013.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

IZMEĐU JAVE I SNA

U godini proslavljanja pedesetogodišnjice postojanja samostalnom izložbom skulptura dr Branislava Trifunovića iz Loznice u ponedeljak, 18. februara, otvorena izlagačka sezona. Ana Jontes, učenica treće godine Srednje muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ izvela dve kompozicije na flauti
Sa radovima dr Branislava Trifunovića šabačka umetnička javnost upoznala se pre par godina na izložbi Malog formata u galeriji KCŠ. Prošle godine bio je jedan od učesnika Oktobarskog salona. Ovoga puta, na prvoj samostalnoj izložbi, predstavio se neobičnom postavkom u kome je običnom escajgu udahnuo novi život, oblik i formu sa jasnom porukom da treba gledati širom otvorenih očiju oko sebe.
-Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, a najviše i najčešće u nekim svojim osećanjima. Mi vrlo brzo i, nažalost, pogrešno zaboravimo kada smo bili deca i kada smo imali neke potpuno drugačije predstave. Sve nas je radovalo. Sve nam je bilo lepo. Neke te slike postoje u našim glavama samo treba malo da se pročeprka i pronađe. A kad ih pronađete onda vas iznenadi i zaprepasti koliko ima neke poetike, ritma, forme, lepote. U međuvremenu su nas učili da stvari gledamo onako ili ovako, da ih svrstavamo, stavljamo u fioke i kalupe i time smo praktično ubili lepotu forme, nečega što je svuda oko nas - rekao je autor.
Prohromski materijal escajga donosi lakoću u izradi i ispoljavanju umetnikovih zamisli. Usavršena tehnika varenja i savijanja izloženih eksponata bez dodatne završne obrade daje gotov predmet koji pleni svojom neobičnošću.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa