7. mart 2013.7. mar 2013.
ODRŽAN PETI SAJAM POLjOPRIVREDE

ŠABAC TO ZASLUŽUJE

Tokom dva sajmaska dana predstavljeno 60 izlagača iz oblasti semenske proizvodnje, herbicida, stočne hrane, poljoprivredne opreme i mehanizacije. Posetioci zadovoljni viđenim, dok organizatori najavljuju da će u godinama pred nama prerasti u najveću manifestaciju ovog tipa u zemlji
Sa ciljem da u osvit prolećne setve poljoprivrednicima omoguće bliži kontakt sa stručnjacima ne bi li se postigli što viši prinosi u proizvodnji, već petu godinu za redom RTV „AS“ organizuje Sajam poljoprivrede. Od ove godine u pripremi i realizaciji manifestacije priključio se i Šabački hipodrom, dok je pokrovitelj dešavanja šabačka Gradska uprava.
Zemljoradnicima ovog kraja, predstavilo se oko 60 izlagača sa najnovijom opremom, mehanizacijom, semenskom proizvodnjom stočnom hranom, poslovne banke i relevantne obrazovne ustanove. Specijalno priznanje za doprinos u razvoju poljoprivrede ovog kraja, ali i radu RTV „AS“ poneo je Mladen Ignjatović.
- Setva je na pragu, tako da je ovo pravo vreme da se naši poljoprivredni proizvođači i i izlagači upoznaju, razmene iskustva i pomognu jedni drugima. Kada je reč o karakteristikama ovog područja za poljoprivrednu proizvodnju, one su po mnogo čemu izuzetne. Naime, reč je o prostoru na kojem se odgaja preko 80.000 grla goveda i oko 400.000 tovljenika, tako da sa pravom možemo da kažemo da se u Mačvanskom okrugu obavlja najintenzivnija proizvodnja i s tim u vezi ovakva dešavanja poput poljoprivrednog Sajma su ovde neophodnost- istakao je predsednik organizacionog odbora šabačkog Sajma poljoprivrede i direktor Direkcije za poljoprivredu grada Šapca, prilikom otvaranja Sajma, Predrag Srdanović, i obavestio prisutne da bi od ponedeljka trebalo da krene distribucija papirologije za registraciju i preregistraciju poljoprivrednih domaćinstava .

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa