7. mart 2013.7. mar 2013.
PROJEKAT “RASTI ZDRAVO“

VEŽBE OTKLANjAJU NEDOSTATKE

Javnosti prezentovani rezultati fizijatrijskog pregleda učesnika programa “Rasti zdravo“. Od ukupno 716 dece kod 568 pronađen neki oblik deformiteta
Od novembra prošle godine do sredine februara, organizovani su fizijatrijski pregledi dece učesnika u projektu “Rasti zdravo“. Na javnom času održanom prošlog ponedeljka u OŠ “Janko Veselinović“, javnosti su prezentovani njihovi rezultati i najavljene novine u okviru programa.
Prgledano je 716 dece, od toga je kod 568 njih nađen neki oblik nepravilnosti. Najčešće, u 325 slučajeva, reč je o deformitetu stopala, dok kičmeni deformitet ima 200 đaka, ali potreba za nošenjem midera nije uočena ni kod jednog deteta. Gojaznost je identifikovana kod 68 dece.
-Novina ove školske godine da smo uključili dr Mirjanu Jojić Radovanović, specijalistu fizikalne medicine i rehabilitacije. Rezultati pregleda su pokazali da dosta dece ima loše držanje, ali da nisu uočene neke veće nepravilnosti, tako da ćemo saradnju sa fizioterapeutima nastaviti u vidu kinezi tretmana simetričnih vežbi ““ izjavio je koordinator projekta “Rasti zdravo“ Zoran Ljubišić.
- Briga o zdravlju i pravilnom razvoju mladih naraštaja je od izuzetnog značaja za Grad, dok je projekat “Rasti zdravo“ u potpunosti opravdao očekivanja, istakao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, i dodao da se deca u okviru ovog programa druže, vežbaju i razvijaju zdrave stilove života, a sa druge strane, mladi stručnjaci iz oblasti fizičke kulture dobijaju šansu da pokažu svoju kreativnost i znanje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa