11. april 2013.11. apr 2013.
RADE GRUJIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE KRUPANj

PRVIH MESEC DANA VLASTI

Vlast u Opštini Krupanj 8. marta promenjena je po uzoru na Republičku. Umesto dosadašnje vladajuće koalicije DS-SPS-DSS, opštinu sada vode SPS, SNS i URS. Zamenik predsednika opštine Rade Grujić izabran je za prvog čoveka Krupnja. Posle mesec dana provedenih na ovoj funkciji za “Glas Podrinja“ govori o onome što je urađeno za to vreme i o daljim planovima
Još uvek se konsolidujemo, ali neki poslovi su već urađeni. Opštinsko veće je prošle sedmice donelo odluku da se kupi 60 protivgradnih raketa u vrednosti od 1,6 miliona dinara. Na teritoriji Opštine je 12 protivgradnih stanica i bile su opremljene sa samo po tri protivgradne rakete. Pošto smatramo da je to nedovoljno, odlučili smo da svaku opremimo sa po još pet raketa. Smatramo da ćemo sa tim brojem moći ozbiljnije da zaštitimo poljoprivredne kulture na teritoriji Rađevine. Prošle godine Opštinu Krupanj prvo je u februaru pogodio sneg, u aprilu mraz, u maju poplave, a tokom leta suše. Zbog toga smatramo da treba delovati preventivno, navodi Grujić.
Predsednik Opštine kaže da je Krupanj prošle godine pristupio programskom budžetu i da je došlo vreme da se projekti iz njega realizuju. Trenutno je u pripremi javna nabavka za asfaltiranje lokalnih puteva u Šljivovi i Mojkoviću. Takođe, sprema se i dokumentacija za zamenu azbestno-cementnih cevi u delu vodovodne mreže.
-Još jedna trenutno aktuelna aktivnost je priprema izbora u mesnim zajednicama. Predsednik Skupštine je 1. aprila raspisao izbore za 12. maj, jer sadašnjim savetima ističe mandat.
Pred novim rukovodstvom dva su velika zadatka. Prvi se tiče “Krupanjke“, a drugi organizacije stogodišnjice bitke na Mačkovom Kamenu.
-Opština je kupila “Krupanjku“ i na nama je da pokušamo da dovedemo investitore koji bi uložili sredstva u pokretanje proizvodnje. Manje je bitno kakva će to vrsta proizvodnje biti, jer je osnobni cilj da se narod zaposli. Takođe, jedan od prioriteta je i asfaltiranje puta Zavlaka ““ Krupanj ““ Mačkov Kamen. Bez tog puta ovde će teško doći investitori. Sledeće godine je stogodišnjica bitke na Mačkovom kamenu. Ove sedmice ovde će održati sastanak predstavnici naše opštine, sa kolegama iz Ljubovije i Malog Zvornika, na kom će se utvrdite smernice oko obeležavanja tog jubileja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa