Info

21. januar 2010.21. jan 2010.
ŠABAČKO POZORIŠTE

SLUČAJ U STANU BR. 2

Početkom marta u Šabačkom pozorištu planirana premijera predstave “Slučaj u stanu br. 2“ u režiji Nikite Milivojevića
Na konferenciji za novinare održanoj prošlog četvrtka u Šabačkom pozorištu najavljena je saradnja ove institucije kulture sa poznatim rediteljem Nikitom Milivojevićem. Rad na predstavi čiji je trenutni naziv “Slučaj u stanu br. 2“ počeće 20. januara, a premijera se očekuje početkom marta.
- Ovo je drugi put da sarađujem sa Šabačkim pozorištem. Počeli smo sa predstavom “Jesi ti to Normane“, dok je kruna saradnje, tih devedesetih bila “Ćelava pevačica“. Rekao bih da su se i Šabačkom pozorištu i meni te predstave posrećile ““ istakao je Nikita Milivojević.
Autorskim projektom “Slučaj u stanu br.2“, po rečima reditelja biće nastavljena saradnja bazirana na proslavljenoj filozofiji apsurda. Groteskni realizam u predloženom tekstu gradi osam pisaca koji svojim umetničkim opredeljenjem pripadaju ruskoj avangardi sa početka dvadesetog veka.
- Ovo je kompilacija raznih tekstova koji zajedno u toku rada treba da postanu predstava. Dakle, tekst koji je trenutno pred nama predstavlja samo polazište koje će zajedno sa glumcima u procesu rada evuluirati. Poslednjih godina glumci su moji kreativni saradnici na projektu. Što se tiče šabačkog ansambla, dosta mi pomaže što sam sa tim ljudima ranije radio, što im poznajem fizionomije i mogućnosti, tako da se iskreno nadam da ćemo u radu na ovom projektu zajedno uživati ““ navodi dalje Nikita Milivojević.
Po rečima Zorana Karajića, direktora Šabačkog pozorišta, ova institucija se trenutno nalazi na vrhu uzlazne linije kojom je krenulo pre pet godina, krunu tog petogodišnjeg rada čini saradnja sa Nikitom Milivojevićem. Predstava je projekat “A“ produkcije u koju će biti uključeni svi raspoloživi kapaciteti šabačkog teatra, a kada je glumački ansambl u pitanju, uloge će biti poverene isključivo domaćim snagama. T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa