23. maj 2013.23. maj 2013.
JKP “STARI GRAD“

POČETAK KRAJA DEPONIJE NA DUDARI

Sledećeg leta građani Šapca neće imati problema sa neprijatnim mirisima koji dopiru sa deponije na Dudari, poručuju u JKP “Stari grad“. Pored intenzivnog rada na rešenju pitanja deponije, u ovom preduzeću u toku radovi na sređivanju i održavanju gradskih zelenih površina, ali i pripreme za novu kupališnu sezonu na turističko rekreativnom kompleksu “Stari grad“
Nadležni očekuju da će prvi kamioni sa đubretom put Sremske Mitrovice krenuti u junu. Pored toga što će početak rada Regionlne deponije označiti početak kraja problemima Šapčana sa neprijatnim mirisima koji dopiru sa Dudare, ovim će biti ostvaren i jedan od glavnih preduslova da se usluge JKP “Stari grad“ prošire i na prigradska i seoska naselja Šapca.
-Deponija u blizini gradskog jezgra je višedecenijsko pitanje. Rešenje ovog problema je bilo veliki izazov, ali ono što sa sigurnošću mogu da potvrdim, da već sledećeg leta Šapčani neće imati neprijatnosti sa mirisima koji dolaze sa Dudare. Naime, imamo saglasnost da u junu krenemo sa probnim radom. Tom probnom radu predhodi dobijanje saglasnosti Komisije za tehnički prijem regionalne deponije “Srem-Mačva“, pri nadležnosti Sremske Mitrovice, koju su nam obećali do kraja tekućeg meseca. Što se nas lično tiče, sve obaveze su ispoštovane i odavno ispunjavamo sve uslove da krenemo sa radom. Odlaskom prvih kamiona za Sremsku Mitrovicu, biće stvoreni uslovi da se gradska deponija zatvori, ali i ispunjen veliki preuslov da počnemo da skupljamo smeće sa cele teritorije koja je pod patronatom Grada Šapca- istakao je Dragan Ninković, direktor JKP “Stari Grad“.
Kada je reč o aktivnostima u ovom javnom preduzeću, u toku su obimni radovi na održavanju i sređivanju javnih zelenih površina, ali i intenzivna briga o stanju na gradskim pijacama.
-U našoj nadležnosti se nalazi sedam pijaca. U toku je njihovo redovnoodržavanje i sređivanje prostora za prodaju. Početkom svakog proleća, na aktuelnosti dobija “Kvantaš“. Tu smo uspeli da uredimo prostor,tako da i trgovci i kupci imaju dobre uslove, a istovremeno izbegnemo velika saobraćajna zagušenja koja su bila karakteristika tog dela grada kada pijaca počne sa radom. Utoku je uređenje zelenih površina. Naši zaposleni u ovom sektoru nemaju ni dana odmora, jer su vremenski uslovi pogodni za “bujanje trave“. Desi se da ne završimo “prvi krug sređivanja“, a da sve moramo ispočetka. Potom, reagujemo po nalogu komunalne ispekcije i policije mimo plana rada, ulepšavamo kružne tokove, trgove, i druge prilaze Gradu ““ navodi Ninković, i od trenutnih radova u JKP “Stari Grad“, ističe aktivnosti na uređenju Gradske plaže.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa