Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ЈКП “СТАРИ ГРАД“

ПОЧЕТАК КРАЈА ДЕПОНИЈЕ НА ДУДАРИ

Следећег лета грађани Шапца неће имати проблема са непријатним мирисима који допиру са депоније на Дудари, поручују у ЈКП “Стари град“. Поред интензивног рада на решењу питања депоније, у овом предузећу у току радови на сређивању и одржавању градских зелених површина, али и припреме за нову купалишну сезону на туристичко рекреативном комплексу “Стари град“
Надлежни очекују да ће први камиони са ђубретом пут Сремске Митровице кренути у јуну. Поред тога што ће почетак рада Регионлне депоније означити почетак краја проблемима Шапчана са непријатним мирисима који допиру са Дударе, овим ће бити остварен и један од главних предуслова да се услуге ЈКП “Стари град“ прошире и на приградска и сеоска насеља Шапца.
-Депонија у близини градског језгра је вишедеценијско питање. Решење овог проблема је било велики изазов, али оно што са сигурношћу могу да потврдим, да већ следећег лета Шапчани неће имати непријатности са мирисима који долазе са Дударе. Наиме, имамо сагласност да у јуну кренемо са пробним радом. Том пробном раду предходи добијање сагласности Комисије за технички пријем регионалне депоније “Срем-Мачва“, при надлежности Сремске Митровице, коју су нам обећали до краја текућег месеца. Што се нас лично тиче, све обавезе су испоштоване и одавно испуњавамо све услове да кренемо са радом. Одласком првих камиона за Сремску Митровицу, биће створени услови да се градска депонија затвори, али и испуњен велики преуслов да почнемо да скупљамо смеће са целе територије која је под патронатом Града Шапца- истакао је Драган Нинковић, директор ЈКП “Стари Град“.
Када је реч о активностима у овом јавном предузећу, у току су обимни радови на одржавању и сређивању јавних зелених површина, али и интензивна брига о стању на градским пијацама.
-У нашој надлежности се налази седам пијаца. У току је њихово редовноодржавање и сређивање простора за продају. Почетком сваког пролећа, на актуелности добија “Кванташ“. Ту смо успели да уредимо простор,тако да и трговци и купци имају добре услове, а истовремено избегнемо велика саобраћајна загушења која су била карактеристика тог дела града када пијаца почне са радом. Утоку је уређење зелених површина. Наши запослени у овом сектору немају ни дана одмора, јер су временски услови погодни за “бујање траве“. Деси се да не завршимо “први круг сређивања“, а да све морамо испочетка. Потом, реагујемо по налогу комуналне испекције и полиције мимо плана рада, улепшавамо кружне токове, тргове, и друге прилазе Граду ““ наводи Нинковић, и од тренутних радова у ЈКП “Стари Град“, истиче активности на уређењу Градске плаже.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa