11. februar 2010.11. feb 2010.
PROMOCIJA „TACSO“ PROJEKTA I NOVO&

ZAKONA O UDRUŽENjIMA

PODRŠKA UDRUŽENjIMA
U sali Kulturnog centra u Šapcu, protekle nedelje održana je promocija tehničke pomoći Evropske unije organizacijama civilnog društva u IPA zemljama i novog zakona o udruženjima, u organizaciji Građanske inicijative iz Beograda i Saveza udruženja Roma zapadne Srbije iz Šapca.
Udruženjima građana iz Šapca, bile su predstavljene mogućnosti i komponente TACSO projekta čiji je cilj izgradnja kapaciteta civilnog društva i jačanje lokalne i regionalne saradnje.
- Naš plan je da upoznamo organizacije iz Šapca i okoline šta treba da urade u usklađivanju njihovih akata sa novim zakonom o udruženjima, rekla je Dubravka Velat, stručnjak za razvoj OCD i podršku OCD u procesu registracije i preregistracije, Građanske inicijative.
O samom TACSO projektu i njegovoj primeni govorio je Sergej Vujačić. On je istakao da je TACSO projekat namenjen organizacijama civilnog društva, koji predstavlja podršku organizacijama da se što bolje uključe i steknu znanje o razvoju i procesu potraživanja.
Ispred Saveza udruženja Roma zapadne Srbije govorila je Sofka Vasiljković i to o važnosti primene novog zakona o udruženjima građana.
- Mi smo u prilici da potpomognemo jačanju kapaciteta svih organizacija i da saznamo sve što je vezano za novi zakon o udruženjima. Pored toga koristićemo priliku da razrešimo sve dileme kada je u pitanju preregistracija udruženja građana , istakla je Sofka Vasiljković.
Kako bi olakšali proces preregistracije, predstavnici organizacija na ovoj promociji dobili su Vodič za primenu zakona o udruženjima , publikaciju Građanske inicijative, ali i mogućnost da konkretne dileme razreše u komunikaciji sa vrhunskim pravnicima i predstavnicima Agencije za privredne registre. M.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa