12. septembar 2013.12. sep 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD

MAČVA PREPLIVALA JOŠANICU

Jošanica ND 2011 ““ Mačva 1:1 (1:1)
Stadion: Gradski. Gledalaca: 3.000. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac) 6.
Pomoćnici: Nedeljković (Užice), Milojević (Užice).
Strelci: 1:0- Simić u 5, 1:1- Milinković u 8. minutu.
Žuti kartoni: Škrijelj (Jošanica ND 2011), Gemović, Vidić, Tošić (Mačva).
Jošanica ND 2011: Pustinjaković 7, Kadrić 7, Mehmedović 7, Ferizović 7, Omerović 6 (46. Ličina 6), Komljenović 7, Renda 7, Simić 7 (od 68. Ibrahimović -), Caković 7, Škrijelj 7, V. Matić 6 (62. Avdić-).
Mačva: Stepandić 8, Pejović 7, Spasenović 7, Jovanović 8, Ristivojević 8 Takovac 7, Gemović 7, Vidić 7 (55. Radovanović 7), Milinković 8, Tošić 7 (80. Lazić-), Z.Matić 7 (G.Matić 7).
Igrač utakmice: Nikola Milinković (Mačva)
Šapčani su „preplivali“ Jošanicu u derbiju srpskoligaškog zapada i odneli, zasluženo „slađu polovinu plena“ na Gradskom stadionu - 1:1 u kvalitetnoj i sadržajnoj utakmici.
Pred blizu 3.000 gledalaca, znalački mudrom i besprekorno organizovanom partijom, „čivijaši“ su u potpunosti neutralisali sve potencijalne pretnje rivala. Sve je odlučeno u svega 180 sekundi. Prvo je u petom minutu, Simić umakao desnom stranom i doneo vođstvo Novopazarcima.
Samo tri minuta kasnije, korpulentni navalni igrač Šapčana, Milinković je prevario kompletnu odbranu domaćih i rezantnim udarcem postavio konačnih 1:1.
Od tog momenta počela je bespoštedna borba na terenu koju je u nekim momentima uspevao da pokvari glavni sudija Ivković deleći žute kartone igračima Mačve kao da deli bombone dok je istovremeno neke grublje startove domaćih tolerisao praveći se da ih nije video. Fudbaleri domaćih su uglavnom nakon grešaka igrača Mačve dolazili u priliku da upute šut ka golu izvanrednog Stepandića koji je svojim intervencijama ulivao potrebnu dozu samopouzdanja odbrambenoj liniji koju je na ovoj utakmici predvodio iskusni Boško Takovac umesto požutelog kapitena Đukanovića. Prvo poluvreme Mačvini fudbaleri su uglavnom proveli na polovini domaćina a pravu pometnju u redovima Jošanice ND 2011 izazivao je Miroslav Jovanović koji je fenomenalnim kretanjem držao tempo čitavom timu. Drugo poluvremene je proteklo u sporijem ritmu što je i razumljivo. I pored nekoliko propusta Mačvin tim je delovao sigurno a mladi Goran Matić koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena sigurno će dobro zapamtiti dve kolosalne šanse koje nije iskoristio. Prva je bila u 85. minutu kada se nakon driblinga našao oči u oči sa golmanom Jošanice ND 2011 Pustinjakovićem. Šutirao je dobro ali ne toliko precizno te je lopta pogodila golmana. Druga prilika je podigla čitav stadion na noge a dogodila se u drugom minutu zaustavnog vremena. Sjajnu akciju započeo je Gemović preko desne strane. Lopta je stigla do Milinkovića koji je manirom vrhunskog napadača „odlaže“ na noge Jovanoviću a ovaj je „gura“ u prazan prostor za idealnu šansu u kojoj se ponovo nalazi Matić. Akcija kao da je trajala čitavu večnost a dok je Matić nišanio dalji ugao gola Jošanice što na žalost svih u taboru crveno-crnih nije uspeo. Lopta je prohujala pored desne stative a sudija Ivković je dočekao momenat da stavi tačku na ovaj izuzetan meč. Bolji od ostalih u dobrom timu Mačve bili su golman Stepandić, stoper Ristivojević, Milinković i Nenad Jovanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa