26. septembar 2013.26. sep 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA - ZAPAD

MAČVA IZ DVA U DVA

Krušik ““ MAČVA 0:1 (0:1)
Stadion: Fudbalskog kluba Krušik, gledalaca: 500. Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac) 7. Strelci: 0:1- Đukanović u 35. minutu (11m). Žuti kartoni: Ilić, Stanojlović (Mačva).
Mačva: Stepandić 8, Pejović 8, Spasenović 8, I. Radovanović 8, Ristivojević 8, Đukanović 8, Ilić 7 (Stanojlović 7), Milutinović 7, G.Matić 7 (Lazić 7), Milinković 8, Gemović 7 (Z.Matić 7)
Igrač utakmice: Miloš Spasenović (Mačva)
Važnost utakmice koja je prema svim ocenama bila jedna od ključnih za dalji nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Zapad nije sputala fudbalere “Provincijskog Urugvaja“. Verovatno su svi u ekspediciji Mačve priželjkivali pobedu i nova tri boda. Prva sa gostovanja u ovoj sezoni, ali se reč POBEDA nije izgovarala glasno već onako skromno kako dolikuje šampionima koji imaju samopouzdanje i zrelost da znaju kada, koliko i gde je potrebno nešto reći a isto tako i uraditi. I pokazali su crveno-crni pobednički karakter, pobedom u sred Valjeva nad ekipom Krušika.
Da hvalimo hoćemo, ali tek posle završetka ove polusezone, jer mnogo toga su momci u dresovima Mačve morali da rešavaju u hodu zajedno sa Stručnim štabom i Upravom kluba. Kada se kockice slože i kada ekipa igra odgovorno, rezultat se na kraju meri sa nova tri boda na svom kontu i automatski Mačvu sa četvrte pomeraju na drugu poziciju na tabeli lige, na samo četiri boda od vodećeg Železničara.
Šta reći o utakmici? Domaćin je razočarao jer za 90 minuta nije pošteno ugrozio gol Stepandića. Pored dve polušanse, kada je Tešić sa nekih desetak metara slabo tukao u golmana u 20. minutu, i kada je Tomić glavom pokušao nešto da napravi u finišu utakmice. Šapčani su se dobro branili, uspešnije kontrolisali sredinu terena i brzim kontrama lako dolazili nadomak gola Vojisavljevića. Tako su i postigli svoj pobednosni gol u 35. minutu, posle prekršaja na Spasenoviću u kaznenom prostoru domaćina. Siguran izvođač sa bele tačke bio je izuzetni kapiten Đukanović. Ista priča i u nastavku. Krušik bled, bez ideje u napadu i sa slabim prodorima po bokovima nije mogao ništa da uradi tako da je Mačva zasluženo pobedila. I pored pobede Šef struke Mačve Nikolić mora da upozori svoje igrače da se fudbal igra za pobedu i golove. Ovo se odnosi na nekoliko stopostotnih prilika u kojima su se našli Mačvini fudbaleri koje je prema svemu viđenom bilo teže promašiti nego realizovati. Miloš Spasenović je pruženom igrom u Valjevu dokazao da je slabija partija protiv Jošanice u Novom Pazaru bila trenutak slabosti i nedostatak koncentracije. Česti prodori po boku, zaustavljanje svih napada domaćih, i prodor u kojem je fauliran kada je glavni sudija Ilić pokazao na belu tačku, bili su odlična preporuka za laskavu titulu igrača utakmice.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa