3. oktobar 2013.3. okt 2013.
BOGAT DAN NA VISOKOJ TEHNOLOŠKOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA

PRIJEM BRUCOŠA I PROMOCIJA DIPLOMACA

Prošli ponedeljak bio je ispunjen dan za Visoku tehnološku školu strukovnih studija. Imali su trostruki razlog za dobro raspoloženje. Organizovan je tradicionalni prijem za novu generaciju studenata, promovisani su diplomci, koji su završili u periodu između aprila i oktobra, a napravljena je i proslava povodom završetka nove zgrade.
-Ove godine smo imali nešto više od 200 studenata upisanih u prvu godinu. Novi studijski programi, farmacija i gastronomija su potpuno popunjeni. Na specijalističke studije prijavilo se više studenata, od akreditovanih 35 mesta. Razlog tome je verovatno najavljeno uvođenje dvogodišnjeg strukovnog mastera. Na tri godine osnovnih studija dodale bi se dve godine mastera, što bi bilo 300 bodova. To bi bilo izjednačeno sa akademskim studijama, četiri godine osnovnih studija i jedna mastera, kaže direktor VTŠ Svetislav Lazarev.
Studenti su dobili indekse, raspored časova, i već počeli da prate nastavu. Promovisano je 95 diplomiranih studenata. Direktor navodi da je, zajedno sa onima iz aprila, ove godine iz škole izašlo gotovo 180 diplomaca. Ovo je veliki uspeh za školu koja je pre desetak godina upisivala svega 60, 70 brucoša.
Završena je i nova zgrada od 400 kvadrata. Predstoji još kupovina nameštaja i useljavanje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa