7. novembar 2013.7. nov 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD

ĐUKANOVIĆ ZA SLAVLjE

Mačva ““ Železničar 1 : 0 (0:0)
Šabac ““ gledalaca 1000. Sudija: Tomislav Đurović (Užice) 7,5. Strelac: Đukanović u 76. Iz jedanaesterca. Žuti kartoni: Ilić, Milutinović, Matić, I. Radovanović, Ristivojević (Mačva), Šalipur, Rajevac, Đukić, Tanasijević, Milisavljević (Železničar). Isključenje: Dragan Grčić trener Železničara.
Mačva: Stepandić 8, Pejović 8,5 , Spasenović 8, Jovanović 6,5, Ristivojević 8, Đukanović 8,5, Vidić 7 (I. Radovanović -), Milutinović 8,5, Ilić 6,5 (A. Radovanović -), Milinković 7, Z. Matić 8 (Lazić -).
Železničar: Tanasijević 7,5, Đukić 7,5, Andrić 7 (Tomić -), Šalipur 7,5, Gentić 7,5, Živković 7 (N. Marković -), Janković 7,5, Rajevac 7, Gajić 7, Milisavljević 6,5, Stanojević 6,5 ( Stevanović 6,5).
Igrač utakmice: Đukanović (Mačva)
Kapiten Mačve, odbrambeni igrač i realizator jedinog gola sa penala, Đukanović na najbolji način predvodio je ekipu protiv direktnog rivala za prvo mesto na tabeli Srpske lige zapad, Železničara iz Lajkovca na derbiju odigranom u nedelju. U borbi za pobedom nisu izostali ni drugi. Istakli su se pre svega Pejović, Spasenović, Milutinović, Matić kao i golman domaćih Stepandić, koji je u par prilika dobro reagovao. Mačva je od samog starta imala inicijativu, igrala napadački i u svim segmentima igre bila bolja. Lopta u posedu crveno-crnih bila je u ubedljivoj prednosti dok su gosti izabrali tektiku da se brane. Takva igra Šapčana i nametnut tempo rezultirala je brojnim centar šutevima, pre svega Pejovića i Spasenovića uglavnom do Matića i Milutinovića. Nešto kasnije usledio je odlično izveden centar šut, odnosno slobodan udarac Matića, u 24. minutu kada je lopta kroz šesnaesterac prošla sve igrače i našla svoj put u mreži Lajkovčana, da bi pomoćni sudija podigao zastavicu signalizirajući ofsajd. Napeta atmosfera posle poništenog gola izazvala je negodovanje navijača Mačve ali i klupe domaćih, kada je posle prigovora sudiji Đuroviću, sa klupe udaljen pomoćni trener golmana, Vladan Petrović. U 39. minutu, posle prigovora sudiji na tribinama je završio i šef stručnog štaba gostiju, Grčić kao i pomoćni trener, Lazarević koji je malo civilizovanije napustio klupu, pošto je ovaj prvi preskočio ogradu i izgubio cipelu. Na pauzu se otišlo bez golova a mogli su se videti lepi driblinzi Matića i pokušaji Jovanovića ali i drugih, da se savlada golman gostujućeg Železničara, Tanasijević, koji su uglavnom završavali visoko preko gola. U drugom poluvremenu Mačva je držala visok tempo igre, nastavila napadački, a pokušaji Ristivojevića, silovito sa tridesetak metara, dva puta, samo su bili nagoveštaj želje za pobedom. Nizali su se napadi Mačve i prilike da se ugrozi gol Lajkovčana, da bi posle starta golmana gostiju nad Pejovićem, sudija pokazao na belu tačku. Sa penala kapiten Đukanović bio je siguran postigavši gol za slavlje. Kočoperni gosti krenuli su na sve ili ništa da bi nekoliko njihovih šuteva odbranio golman domaćih, Stepandić. Mačva naredno kolo igra gostujući neugodnom Partizanu iz Bumbarevog brda, a drugoplasirani Železničar dočekuje trećeg na tabeli, ekipu Poleta iz Ljubića. Ukoliko Mačva napravi seriju pobeda mogla bi da mirnije uđe u prolećni deo sezone kada bi se i ulazak u viši rang smešio.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa