21. novembar 2013.21. nov 2013.
SLEDEĆE GODINE POČINjE IZGRADNjA SISTEMA ZA NAVODNjAVANjE

NOVA PODRŠKA AGRARU

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i direktor Javnog preduzeća „Srbijavode“ Goran Puzović, razgovarali su prošlog četvrtka o početku izgradnje sistema za navodnjavanje na području grada Šapca
Poljoprivreda predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije, a kako bi rezultati u ovoj grani bili još bolji, neophodno je ulagati u modernizaciju proizvodnje, istakao je Goran Puzović, direktor Javnog preduzeća „Srbijavode“, prilikom sastanka sa gradonačelnikom Šapca Milošem Miloševićem.
- Nažalost, trenutno se u Srbiji navodnjava samo jedan odsto obradivog zemljišta. Zbog toga smo prinuđeni da otvorimo novu stranicu u ovoj oblasti. Prepoznali smo područje Šapca kao apsolutni prioritet u Srbiji, te ćemo nastojati da sledećeg proleća započnemo radove na izgradnji sistema koji će pokrivati deset hiljada hektara, a koji će predstavljati bazu za sve ono što će doći kasnije, rekao je Puzović
Novac za ovu investiciju obezbeđen je iz kreditnog fonda Ujedinjenih arapskih emirata, a prvi radovi biće izvedeni u Mačvi.
- Očekuje se da u narednih mesec-dva dana bude potpisan sporazum sa partnerima iz inostranstva, a deo novca predviđenog ugovorom doći će u Šabac. Radi se o iznosu od oko 600 miliona dinara. Glavni projekat je završen, usaglašeni su termini za dobijanje građevinske dozvole, te se nadamo da ćemo u aprilu, ili maju naredne godine, početi sa radovima, istakao je Puzović.
Šabac je spremno dočekao šansu da poboljša poljoprivrednu prizvodnju, zahvaljujući dobro pripremljenoj projektnoj dokumentaciji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa