12. decembar 2013.12. dec 2013.
MAČVANSKA SREDNjA ŠKOLA U BOGATIĆU SMER KUVAR

NAGRADA ZA SITNE KOLAČE

Pre tri godine u nastavu Srednje mačvanske škole u Bogatiću je uveden smer kuvar. Interesovanje učenika je još tada bilo veliko, a od 24 učenika koji su bili prva generacija, njih osmoro je s dosta uspeha nastavilo dalje školovanje u ovom vrlo zahtevnom i traženom poslu.
- Ove godine, prilikom upisa od njih 30, 28 je imalo prvu želju da se školuju na smeru kuvar. Slična situacija koja govori o izuzetnom interesovanju mladih za ovaj smer je i na nivou Srbije, kaže nastavnica na ovom smeru Vidojka Vukomanović, čiji su učenici na nedavnom petom sajmu etno hrane i pića, održanom u Beogradu za izložene sitne kolače u ogromnoj konkurenciji, osvojili prvu nagradu.
U ekipi su bili učenici: Tamara Dimitrijević, Slavica Knežević, Hristina Stefanović, Aleksandra Spasojević, Ružica Jović i Jovana Vračarić. Vođa tima je bila Milica Đukić iz Dublja.
- Iskreno smo bili iznenađeni nagradom. Dobro sarađujemo sa našom Turističkom organizacijom, koju smo na neki način zastupali isto kao školu i opštinu Bogatić. Skupa nam dosta pomažu i bez njihove pomoći sigurno ne bi osvajali vrhunske rezultate. I ova generacija učenika je veoma vredna i talentovana, što i potvrđuju gde god da se pojave. Ovog puta pravile su klasično jelo, bez aditiva i raznih dodataka koji su danas veoma prisutni, kaže nastavnica Vidojka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa