12. decembar 2013.12. dec 2013.
ODRŽANA SKUPŠTINA ADVOKATSKE KOMORE

ODBRANA DOSTOJANSTVA I POMOĆ KOLEGAMA

Skupština Advokatske komore Šapca, koju čine 353 člana, održana je poslednjeg dana novembra u Banji Koviljači i na njoj je izabrana prva Predstavnička skupština. Kako navodi sekretar Advokatske komore Šapca, Aleksandar Lekić, novi Zakon o advokaturi čini 38 predstavnika iz Šapca, Valjeva i Loznice.
-Izbori su sprovedeni tokom poslednje dve godine i legitimitet je veoma veliki jer su predstavnici izabrani ubedljivom većinom. Čak 246 advokata je glasalo za, a samo 19 protiv, navodi Lekić.
Advokatska komora se trudi da štiti dostojanstvo profesije, čemu u prilog ide činjenica da je prvi put jedan advokat brisan iz imenika advokata zbog kriminala, što je prema Lekićevim rečima istorijska stvar. Takođe, kao zaslugu pojedinih advokata iz Komore ističe ostanak sudskih jedinica u Bogatiću i Koceljevi.
-Naročito bih istakao doprinos Dragomira Bate Jockovića, advokata iz Bogatića, Gojka Lazareva, predsednika Višeg suda u Šapcu i Milorada Maletića, predsednika Osnovnog suda u Šapca. Ove jedinice su bile pred ukidanjem i na ovakav način se borimo za dostupnost pravde građanima, kaže Lekić.
Komora za svoje članove organizuje seminare povodom donošenja novih zakona, a Lekić je posebno ponosan na to, što su možda i jedini u Srbiji, koji nemaju problema sa plaćanjem članarine. Ističe da im je na taj način omogućeno da, i u vreme krize, imaju značajne aktivnosti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa