19. decembar 2013.19. dec 2013.
PREGRŠT NAGRADA ZA ŠKOLU PRIMENjENIH UMETNOSTI

IZVAN OKVIRA PROSEČNOSTI

Na nedavnom konkursu Agencije za borbu protiv korupcije „Kad malo bolje razmislim“ učenici osvojili dva prva, jedno drugo i dva treća mesta, dok su članovi Fotografske sekcije na konkursu „Narodna nošnja i folklor“, koji je raspisao Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, dobili specijalnu nagradu
Po ko zna koji put učenici Škole primenjenih umetnosti svojim talentom, kreativnošću i istrajnošću, pokazali su šta znaju i umeju. Kao potvrda njihovog rada pod budnim okom profesora mentora nedavno su stigle i nagrade sa dva prestižna konkursa. Po rečima članova žirija konkursa „Kad malo bolje razmislim“ Agencije za borbu protiv korupcije „radovi učenika Škole primenjenih umetnosti, po profesionalnom nivou izrade, izlaze iz okvira prosečnih radova“. Tako je u kategoriji likovni rad/fotografija/plakat prvo mesto pripalo maturantu Mladenu Lukiću.
- Uvek aktuelna tema borba protiv korupcije je veoma inspirativna, za mene posebno, pošto dalje školovanje nameravam da nastavim na Fakultetu državne bezbednosti. Na plakatu koji sam uradio, korupcija je predstavljena kao operativni sistem koji je osuđen na propast. Nagrada za mene predstavlja podsticaj za dalje usavršavanje, a posebno u oblasti grafičkog dizajna u kojem želim da se i dalje usavršavam ““ dodao je Mladen kome je mentor bio prof. Mihailo Simović.
Drugo mesto u istoj kategoriji osvojila je Anita Pilić IV2, a treće Kristina Kovačević, IV2, i Tamara Kovačević, II3. Onim što su postigle zadovoljan je i njihov profesor mentor Mladen Pantelić koji je istakao da iako im je, bez obzira na različite obrazovne profile (Tamara je konzervator, Anita i Kristina ““ aranžeri) zajednička velika ljubav prema umetnosti, dizajnu, crtanju i slikanju, kao i volja i istinska želja za radom i napredovanjem.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa