19. decembar 2013.19. dec 2013.
U POLICIJSKOJ UPRAVI ŠABAC

SPREMNI ZA NOVOGODIŠNjU NOĆ

Tokom novogodišnjih praznika starešine PU Šabac dežuraće od 00 do 24 sata. Prisustvo policijskih patrola biće pojačano, kako u saobraćaju, tako i u gradu.
-Za sada nema prijavljenih organizovanih dočeka Nove godine na otvorenom prostoru. Neki ugostiteljski objekti sigurno će priređivati proslave, ali oni će angažovati i svoje redarske službe, tako da ćemo se tamo pojavljivati samo u slučaju potrebe po pozivu, kaže oficir odeljenja policije Dragan Ninković.
Ninković navodi i da ovlašćena službena lica Odeljenja za vanredne situacije vrše pojačanu kontrolu prometa i prodaje pirotehničkih sredstava. Ipak, apeluje na roditelje da ne daju deci novac za kupovinu pirotehnike jer nestručno rukovanje može da prouzrokuje i teške posledice.
-Poslednjih nekoliko godina u novogodišnjoj noći nismo imali nikakvih većih problema i sa aspekta bezbednosti smo zadovoljni. Upotrebe vatrenog oružja na proslavama više nema. Svest građana je na višem nivou, ali je i ekonomska situacija u zemlji takva da se i proslave organizuju skromnije sa manje alkohola, ističe Ninković.
Prema Ninkovićevim rečima krivična dela u vreme novogodišnjih praznika stagniraju, međutim saobraćajnih nezgoda ima. Zbog toga, posebno poziva vozače da pod dejstvom alkohola ne sedaju za volan.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa