10. april 2014.10. apr 2014.
ŠKOLA U RIĐAKAMA

SLOŽNA PORODICA

U selu Riđake odeljenje Osnovne škole “Žika Popović“ ima samo pet učenika, učitelja i koleginicu koja brine o svemu kao u pravoj porodici i veroučitelja koji dolazi četvrtkom da klinceze i klince uvede u svet o kojima su im potanko govorili stari.
Prvi razred pohađaju Ana Stepić, i Milica Lazarević, treći Lazar Lazarević i Andrijana Stepić, a četvrti Dragana Stepić. O njima i svemu drugom brine učitelj Đorđe Vuletić uz svesrdnu pomoć Vesne Despotović:
- Ovo je idilična slika složne kuće koja funkcioniše kao porodica. Sve zahvaljujući brizi centralne škole u Vladimircima, čelnika opštine i stručne službe škole. Tek bilo kako bilo uz čuvenu Guščaru koja je za one koji ne poznaju ovaj kraj pravi deo planine stiže i užina i pošta i poslovne obaveze komšija koje treba u varošici uraditi. Kao u stara vremena kada je seoski uča bio veza sa svetom a put od stanice do škole traje dugo jer svako ima nešto pitati. Deca su sjajna, talentovana a nesmem zaboraviti ni mini ekonomiju u školi da se našalim pošto brinući o zdravlju dece a u ovom idiličnom kraju imamo i koze pa je i zdravlje tu, zadovoljan je učitelj u selu koje živi uobičajenu svakodnevnicu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa