Info

11. decembar 2014.11. dec 2014.
SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA KOCELjEVA

VAŽNA PITANjA NA DNEVNOM REDU

Prošle nedelje na dnevnom redu sedme sednice Opštinskog veća našla su se pitanja koja su veoma značajna za funkcionisanje ove lokalne samouprave i njenih javnih preduzeća u narednoj godini, među kojima je najvažnije razmatranje predloga Odluke o budžetu opštine za 2015. godinu.
Prema ovom predlogu, koji su usvojili članovi veća i koji će se uskoro naći i pred odbornicima Skupštine opštine, planirani su ukupni prihodi u visini od skoro 288 miliona dinara, dok su rashodi predviđeni u iznosu od preko 291 milion. Planirani deficit u opštinskoj kasi, koji iznosi nešto više od 3,5 miliona dinara, biće pokriven prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine.
Nadležni su ocenili da je predlog budžeta za 2015. godinu realan i restriktivan i da su pojedine grupe troškova smanjene i za 15 odsto.
Ipak, koceljevačka opština će, prema predlogu u budžetu, i u naredne tri godine nastaviti da investira u izgradnju infrastrukturnih objekata. Biće ulagano u rehabilitaciju uličnog sistema i putne infrastrukture, radiće se na daljem poboljšanju elektro mreže, na izgradnji javne rasvete i fekalne kanalizacije kao i na nastavku opremanja industrijske zone.
Članovi veća su razmatrali i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na području ove opštine u tekućoj godini, zatim predloge programa poslovanja i finansijskih planova za narednu godinu Javnog komunalog preduzeća „Progres“ i Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju, a usvojen je i predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja kojim je predviđeno da koceljevačka opština u 2015. godini izdvoji tri miliona dinara za zapošljavanje kroz javne radove i stručnu praksu.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa