11. decembar 2014.11. dec 2014.
OMLADINSKI RUKOMETNI KLUB “MAČVA“ BOGATIĆ

USPEH ZA RESPEKT

U takmičarskoj sezoni 2012./2013. Omladinski rukometni klub “Mačva“ iz Bogatića, nekadašnji srpskoligaš, prelazi u drugu ligu Centar. To je i označilo, na najbolji način povratak rukometa u opštinu Bogatić, posle dugog zatišja.
“Mačva“ je u debitanskoj sezoni osvojila skromno peto mesto. U istom periodu rukometni entuzijasti u ovom kraju formirali su školu rukometa. Nju danas čini 60 dečaka 1999/2002 godište.
Ove takmičarske sezone “Mačva“ je prvak Druge lige Centar sa ukupno osam pobeda i jednim porazom i velikim ambicijama da uđe u prvoligaško rukometno društvo. Postigli su zavidan prosek golova po utakmici od 32 uz 24,6 primljenih, što je za svaku pohvalu i respekt. Direktor kluba, nekadašnji vrstan i iskusan rukometaš Miroljub Stanić, prognozira da je njegova ekipa ozbiljan kandidat za plasman u Prvu ligu uz ekipe Zemuna, Metaloplastike dva i Uba.
Druga ekipa “Mačve“ se takmiči u Trećoj ligi Centar, što je za svaku pohvalu posebno uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u zemlji.
- Za prvu ekipu “Mačve“ igraju iskusni superligaški igrači Antonijević, Lukić, Nenadović, Pajić, braća Krečković i drugi. Naša deca imaju zaista od koga da uče i brže ulaze u tajne rukometa. Sadašnji uspeh je u toliko veći ako se zna da “Mačva“ i kad je domaćin, ona je ustvari gost, jer igra u Šapcu, budući da se utakmice Druge lige obavezno igraju u halama sportova, zaključuje Stanić, uveren da će uskoro prvoligaške utakmice ORK “Mačva“, ljubitelji ovog dinamičnog i zahtevnog sporta moći da gledaju u hali sportova u Bogatiću, čiji dovršetak gradnje se očekuje početkom naredne godine.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa