18. decembar 2014.18. dec 2014.
IZMEĐU REDOVA

PEVAJ MI, BOLAN

Došla kalendarska zima, ode i decembar a snega nema. A vala, kakve smo mi sreće, negde će nas i on sačekati, do proleća.
Srpske varoši već okićene novogodišnjim ukrasima. Lepo. Kad već nemamo para da se njima kitimo, ajd“™ da stavimo ukrase i lampione, pa da živimo lepo i veselo.
Primećuje se, trgovci nam se sve više smeše kad uđemo u prodavnicu, i nekako su ljubazniji. Ne sluti na dobro. Pre su nas gledali poporeko, još ako treba da ustanu pa da usluže mušteriju, iju jada. Sad izgleda i mušterije omanule, nema ih a trgovaca mnogo.
Posle onog kineskog samita u Beogradu mi sad pevamo “Nas i Kineza dvesta miliona“. A prede Novu godinu upućujemo i onu čestitku “Želim ti sve najlepše, zdravlje i sreću a ostalo možeš kupiti kod Kineza“.
Kad Kinezi urade onu prugu za Mađarsku, kažu da će vozovi juriti čak dvesta kilometara na sat. Au, pa mi ćemo, ovako nenavikli na te brzine, sav taj voz ubljuvati. Moraće to da prilagode našim prilikama.
Prenose mediji kako je naš ministar inostranih poslova nedavno prilikom tog kineskog samita, na večeri, opet pevao, pa kako kažu i šarmirao hrvatsku ministarku. E sad se naš narod pita dal“™ je njegov posao da razvija međunarodne odnose ili da se prema inostrancima odnosi sa pesmom. Što bi reko onaj lik iz onog našeg filma “Još samo treba da i trezni počnu da pevaju“. Pevaj mi, bolan.
Isto mediji prenose kako je u jednom našem gradu jedan odbornik pretučen metalnom šipkom. Pa šta je tu sad čudno, prevazišli smo mi one drvene motke kojima smo se vekovima mlavili. Sad smo moderni.
I kad smo kod Nove godine, evo i ove priče. Pericu pitali šta bi želeo da mu Deda Mraz donese na poklon a on odgovorio ““tampon. “Ne znam tačno šta je to ali na televiziji kažu da kad imaš taj tampon onda možeš ići na plažu svaki dan, voziti bicikl, trčati, raditi sve što ti se sviđa a da niko ništa ne primeti“!
Branko Jelić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa