12. februar 2015.12. feb 2015.
TEKVONDO: KLUB LETNjIKOVAC

DVA ZLATA I BRONZA

U Antaliji na klupskom prvenstvu Evrope i Otvorenom prvenstvu Turske turnirima G 1 klase Dragana i Miloš Gladović su osvojili dve zlatne i bronzanu medalju. U sjajnoj seriji jakih nastupa novi biseri.
Na Evropskom prvenstvu Miloš je u kategoriji do 58 kilograma savladao Austrijanca 12 poena razlike, drugoj reprezentativca Turske istim skorom, trećoj takmičara Grčke 8:6, u četvrtfinalu Azerbejdžanca na zlatan bod polufinalu Šveđanina opet na zlatan bod a u finalu Belgijanca 6:3 za blistavo zlato.
Sestra Dragana je ju kategoriji do 53 kilograma u prvoj borbi pobedila Turkinju 12 poena razlike, u drugoj prvog nosioca Hrvatsku reprezentativku Luciju Zaninović 4:2 a četvrtfinale gubi od Britanke u četvrtoj rundi odlukom sudija na preglašavanje.
Na Turkiš OPENU Miloš je stigao do pobeda nad Turčinom 1:0, Portugalcem 4:2, Francuzom na zlatni bod 3:0, u četvrtfinalu Turčina 14:7, polufinalu Britanca na zlatni bod a za zlato gubi od Nemca Leventa 7:4.
Dragana je u prvoj borbi pobedila Ukrajinku 7:4, u drugoj Rumunku 7:4, u četvrtfinalu Švajcarkinju 4:2 da bi u petoj borbi izgubila od Hrvatice Ane Zaninović 8:7.
Trener Goran Petrović zadovoljno tvrdi: Prezadovoljan sam. U žrebu koji nije mogao biti teži za naše sportiste i na jednom i na drugom takmičenju su pokazali da su zaista svetski vrh. Samom činjenicom da su odmah na startu udarali na prve nosioce turnira, kao i samim stilom i brojem pobeda koje su ostvarili. Čestitam.
Na oba ova takmičenja naši borci su pored vrednih medalja zabeležili novih 15 pobeda koji se boduju za svetsku rang listu i Olimpijske igre.
Milošu je ovo treće srebro sa G1 klase ove godine.
Pred njima, kao i drugim predstavnicima ovog kluba je na redu nastavak nastupa u Švajcarskoj na G1 turniru a zatim i Holandiji na G2 klasi, blistao je Petrović najavljujući nove uspehe.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa