12. februar 2015.12. feb 2015.
GradonaČelnik Šapca obiŠao DesiĆ i Drenovac

DA SE ISPUNI SVE OBEĆANO

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima, boravio je u utorak u Desiću gde se sastao sa novoizabranim članovima Saveta mesne zajednice. Još jednom se pokazalo da pobeđuje politika života, odnosno rada u interesu građana, istakao je on i dodao da je dokaz za to velika izlaznost na nedeljne izbore u ovom selu. Usled ne funkcionisanja prethodnog saziva u kome su većinu imali predstavnici Srpske napredne stranke, posle godinu dana u Desiću su održani novi izbori za Savet mesne zajednice. Predstavnici koalicije okupljene oko lokalne vlasti odneli su ubedljivo pobedu osvojivši svih sedam mandata uz veliku izlaznost meštana od 65 odsto.
- Godinu dana meštani nisu mogli da ostvaruju svoja prava zbog blokade rada mesne zajednice jer se prethodni savet nije ni sastajao rekao je Slobodan Nedić, novi član Saveta mesne zajednice Desić. Obećanja nema puno, ali ćemo nastojati da što više uradimo u svom selu, dodao je on.
- Biću krajnje iskren. Nismo puno obećavali, samo ono što je realno da se uradi. Građani su to prepoznali, jer smo pre pet-šest godina dosta uradili za selo, pa su shvatili ko može da radi i ko će raditi u vremenu ispred nas. To je razlog ovakvih rezultata izbora. Mesne zajednice, pa i ova u Desiću mora biti oslonjena na lokalnu samoupravu. Ako imamo ljude koji dobro vode Šabac, a imamo ih, na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, i ako dobro prepoznaju probleme, onda ćemo i mi sa njima ići napred i uraditi ono što treba- kaže Slobodan Nedić, novoizabrani član Saveta Mesne zajednice Desić.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je ovo trijumf politike koju vodi gradska uprava i kojoj je, jedan od primarnih ciljeva, izjednačavanje uslova života u selu i gradu.
- Čast mi je da sam u društvu ljudi koji su dobili veliku podršku na izborima za Savet mesne zajednice Desić. Pobedila je politika koja želi da priđe građanima i da žive pod jednakim uslovima bilo gde da se nalaze, da li je to Mačva, Pocerina ili centar grada. Pomoći građanima preko gradskog poverenika da popune priznanice, ostvare prava na subvencije ili u procesu preregistracije poljoprivrednih gazdinstava je korak ka efikasnijoj administraciji koja će raditi u interesu svih građana. I tako će biti na svakoj od 52 tačke, odnosno, sela u šabačkoj opštini. Obezbedićemo svima kvalitetnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, kvalitetno obrazovanje i sve to će ići preko mreže gradskih poverenika i to je suština decentralizacije koju zagovaramo. Izaći još više prema građanima i dati im priliku da sami odlučuju o životu u svojoj sredini, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
On je predstavnicima poražene Srpske napredne stranke poručio da zajedničkim snagama treba da nastave da rade u interesu Šapca i da mesta za ljutnju nema.
- Oni imaju otvorena vrata mog kabineta. Više puta u prošlosti smo ih pozivali. Da zajedno pravimo budžet, da branimo nasip na Savi. Ja imam šest tačaka o kojima razgovaram sa Vladom Srbije i to su stvari na kojima treba da radimo zajednički. Nema ovde poraženih i pobednika. Svi smo na jednom istom zadatku da građani Šapca zaista žive bolje bez obzira ko je na vlasti, i mi smo dužni da to omogućimo našim sugrađanima, naglasio je Zelenović.
Gradonačelnik Zelenović je u razgovoru sa novoizabranim članovima Saveta Mesne zajednice Desić rekao nema nikakvog napretka bez institucijalne saradnje u svim pravcima. Samo tako možemo obezbediti kvalitetnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, obrazovanje i time poboljšati život svih naših sugrađana. Inače, grad Šabac je u prethodnih 13 godina investirao oko pedeset tri miliona i 680 hiljada dinara u Desić, od čega je najviše novca utrošeno na izgradnju putne infrastrukture, javne rasvete i niskonaponske mreže. Takođe, renovirani su: škola, mesna kancelarija, Dom kulture, asfaltiran novi sportski teren, a skoro milion dinara utrošeno je u projekte sadnica trešanja i veštačkog osemenjavanja krava.
B.I.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa