19. februar 2015.19. feb 2015.
KOCELjEVA

JEDANAESTA KAMENIČKA LIJA

Sekcija Kamenica LU “Tamnava“ Koceljeva bila je u nedelju, jedanaesti put za redom, organizator tradicionalne lovačke manifestacije “Kamenička lija“, koja je ovoga puta okupila oko 250 lovaca iz Obrenovca, Vladimiraca, Šapca, Bogatića, Salaša Crnobarskog, Radenkovića, Lešnice, Loznice, Volujca, Krupnja, Osečine, Valjevske Kamenice, Valjeva, Lajkovca, Požege... Bilo je gostiju iz Blaca ali i iz Republike Srpske i Holandije.
U ime organizatora Vojislav Grujić zahvalio se velikom broju sponzora koji su podržali ovo lovačko druženje za pamćenje kako su ga nazvali sami učesnici. Pokrovitelj manifestacije, uvrštene u kalendar Lovačkog saveza Srbije, bila je opština Koceljeva. Predsednik Dušan Ilinčić je prilikom otvaranja 11. Kameničke lije uz dobrodošlicu lovcima poželeo dobar pogled i lep provod.
“Dolijale“ su tri lije, a tim trofejom su se mogli pohvaliti Ljubiša Cvetić iz Radenkovića, Goran Batanović iz Ribara i Branko Urošević iz Kamenice.
Nakon lova druženje je nastavljeno uz neizbežan lovački gulaš a nije izostala ni čuvena lutrija. Glavnu nagradu, lovački karabin, osvojio je Dušan Dimitrić iz Kamenice.
Ovo je jedna od najstarijih manifestacija na području koceljevačke opštine koja svake godine okupi veliki broj lovaca iz cele zemlje. Zahvaljujući trudu i zalaganju članova kameničke lovačke sekcije, gosti uvek ponesu lepe utiske iz tamnavskog kraja.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa