19. mart 2015.19. mar 2015.
BAZEN U IZGRADNjI DOBIO VISOKU OCENU

PUNA PODRŠKA KLUBU I GRADU

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić, predstavnici Vaterpolo kluba „Požarevac“ i članovi Direkcije za planiranje i izgradnju grada Kraljeva boravili su u ponedeljak u Šapcu
Upoznavanje sa karakteristikama budućeg sportskog centra i razmena iskustava u vezi sa načinom finansiranja rekonstrukcije i dogradnje zatvorenog bazena u Šapcu, bile su centralne teme u razgovoru predstavnika grada Šapca i gostiju. Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić impresioniran je izgledom bazena, za koji kaže da ći biti jedan od najlepših sportskih objekata te vrste u Srbiji. Uz podršku uspehom Vaterpolo klubu „Šabac“, kojima je poželeo puno uspeha u takmičenju, Krivokapić je pozdravio i angažovanost lokalne samouprave na rekonstrukciji bazena.
- Savez pruža punu podršku VK „Šabac“ i gradonačelniku koji je pokrenuo ovaj projekat. Izgradnja zatvorenog bazena je kapitalna za Šabac, ali kapitalna je i za vaterpolo, kao najuspešniji sport u Srbiji. Grad Šabac će nakon otvaranja bazena biti pogodno mesto za međunarodne utakmice, kako muške seniorske reprezentacije tako i ženske reprezentacije i juniora. Zahvaljujući novootvorenom hotelu, Šabac se pozicionira kao grad koji ima kapacitete da bude dobar domaćin vrhunskih turnira, rekao je Krivokapić.
Radovi na šabačkom bazenu odvijaju se prema planiranoj dinamici. Uz nadzor Komisije za praćenje radova, napredak je svakodnevni.
- Radovi napreduju utvrđenom dinamikom i očekujem da će biti završeni u planiranom roku. Drago mi je što su gosti došli da se upoznaju sa našim radom i iskustva prenesu u svoje gradove, u kojima će graditi slične bazene. Činjenica je da je vaterpolo najtrofejniji sport, ali naš najvažniji zadatak je da sva deca u Šapcu nauče da plivaju, da Šabac bude grad bez neplivača, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Nenad Nerić, direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljevo, pohvalio je izgled zatvorenog bazena u Šapcu. On je rekao da Kraljevo ove godine počinje sa izgradnjom zatvorenog bazena, tako da im mnogo znače iskustva i saznanja koja su dobili u Šapcu. Kraljevčani ozbiljno razmišljaju da izgradnju zatvorenog bazena u njihovom gradu finansiraju na isti način kao što je bio slučaj u Šapcu, emisijom municipalnih obveznica.
- Pokušaćemo da tuđa iskustva primenimo u našem projektu kako bi u Kraljevu imali adekvatan i kvalitetan objekat. Utisci o objektu u Šapcu su impresivni. Na gradilištu je oko 100 radnika, što je pokazatelj intenzivnog rada i predanosti poslu. Kao direktor Direkcije za planiranje i izgradnju u Kraljevu, pokušaću da šabačkog izvođača radova upoznam sa izvođačima u Kraljevu, kako bi i mi ostvarili kvalitetnu uslugu, rekao je Nenad Nerić.
Vaterpolo savez Srbije planira da polovinom juna, prilikom svečanog otvaranja bazena, organizuje prijateljsku utakmicu između najboljih selekcija Srbije i Rusije.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa