7. maj 2015.7. maj 2015.
PRIJEM ZA KAJAKAŠE

PONOS ŠAPCA I SRBIJE

Kajakaše Kajak kluba “Zorka“ koji su na Evropskom prvenstvu osvojili tri medalje, ugostio zamenik gradonačelnika. Sportisti zadovoljni rezultatima, a Gradska uprava kako reprezentuju grad
Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, prošle srede je upriličio prijem za kajakaše iz Šapca koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu osvojili medalje i njihovog trenera. Prijemu u Dunjića kući je prisustvovao i sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije Miroslav Aleksić.
Na prvenstvu održanom u Češkoj reprezentacija Srbije osvojila je ukupno sedam medalja, od toga su tri izborili kajakaši “Zorke“, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.
Marko Dragosavljević odbranio je najsjajniju medalju osvojenu prošle godine. Istakao je da je prezadovoljan time što je uradio, pogotovu zato što je jedini koji je uspeo da odbrani titulu.
-Lakše mi je bilo da osvojim zlato prvi put. Sada sam imao dosta veći pritisak, rekao je Dragosavljević.
Lepe utiske poneo je i “srebrni“ Nebojša Grujić. Prvo mesto je Grujiću i Marku Novakoviću u dvosedu na 200 metara izmaklo za nekoliko stotinki. Ovaj dvojac osvajač je zlatne medalje na Svetskom prvenstvu prošle godine.
-Ovo je ogledalo jednog velikog rada. Cele sezone smo naporno trenirali. Malo smo podbacili. Trku smo izgubili u fotofinišu, ali mislim da je i to jako veliki uspeh. Konkurencija je bila veoma dobra. Dali smo svoj maksimum. Imali smo par grešaka, ali verujem da ćemo ih do Svetskog prvenstva otkloniti i da ćemo odbraniti titulu, naveo je Grujić.
Dejan Pajić ranije je veslao u dvosedu sa Duškom Stanojevićem. Pored trećeg mesta na 500 metara osvojio je i šesto na 1.000 metara, Zadovoljan je osvojenom bronzom i smatra da je svaka medalja osvojena u jednosedu dobra, jer je konkurencija jaka.
-Drago mi je da treniram sa ovakvim momcima. Družimo se na treninzima i pripremama i mislim da smo odlična ekipa. Jedan drugog bodrimo i “vučemo“ da osvajamo medalje, istakao je Dejan Pajić.
Treneru Urošu Pavloviću posebno je drago što su ga, s obzirom na malu razliku u godinama, prihvatili kao trenera i da nemaju nikakvih problema u komunikaciji. Smatra da time pokazuju koliki su profesionalci i da sve to daje rezultate.
-Mislim da stvarno dobro radimo. Jako sam srećan što sam uspeo da imam iza sebe takmičare koji su od sedam medalja osvojili tri i što je to plod mog rada, naveo je Pavlović.
Prema rečima Miroslava Aleksića ovaj rezultat je veliki uspeh ne samo za klub, grad Šabac i kajak, nego za sav srpski sport. Istakao je da su, po svojim rezultatima, kajakaši u poslednje dve godine među najuspešnijim sportistima.
-Najznačajnija medalja je zlatna, Marka Dragosavljevića na 200 metara. Dragosavljević je iz Bačka Palanke, ali poslednje dve godine vesla za KK “Zorka“ i tu je postigao svoje najbolje rezultate i najveće uspehe. Ogroman je uspeh i srebrna medalja dvoseda u sastavu Novaković ““ Grujić, bez obzira na to što oni nisu bili najzadovoljniji jer im je malo falilo da osvoje zlatnu medalju. Bronzanu medalju je osvojio Dejan Pajić, koji je godinama u svetskom vrhu u kajaku. Ranije su on i Duško Stanojević činili fantastičan dvosed. Imali su mnogo dobrih rezultata i medalja sa najvećih takmičenja. Stanojević se prošle godine povukao, a Pajić je nastavio karijeru u jednosedu, rekao je Aleksić i dodao da možemo biti ponosni na rezultate kajakaša.
Nemanja Pajić je posebno zadovoljan što je stub reprezentacije šabački klub. Smatra da se u KK“Zorka“odlično radi, da imaju dobre i trenere i sportiste. Sistematični rad i požrtvovanost daju rezultate na koje su ponosni ne samo Šapčani, nego cela nacija. Reprezentuju grad na veoma lep način i uvek nas obraduju medaljama sa velikih takmičenja. Način na koji se oni odnose prema sportu garant je da ćemo i u buduće imati medalje, istakao je zamenik gradonačelnika.
Mišarska ada, čiju su izgradnju najavili Ministarstvo sporta i lokalne samouprave Šapca i Rume, prema rečima Miroslava Aleksića, sada ide ka ostvarenju.
-Bilo je manjih zastoja jer se kasnilo sa izradom planskih dokumenata. Trebalo je usaglasiti Šabac, Rumu i Ministarstvo. Optimista sam i mislim da ćemo do kraja ove godine završiti sve što se tiče planskih dokumenata i da će projekat i sredstva biti odobreni. Nadam se da ćemo sledeće godine imati sportsko ““ rekreativni centar, a građani jedno lepo kupalište i jezero, rekao je Aleksić.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa