14. maj 2015.14. maj 2015.
GRADSKI ODBOR SNS PRED IZBORE U MAJURU

POČELI RADOVI NA PRUŽNOM PRELAZU

Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je u ponedeljak konferenciju za medije u Majuru. Povod su izbori za Savet ove prigradske Mesne zajednice koji će se održati 7. juna. Okupljenim novinarima obratili su se narodni poslanici dr Aleksandar Peranović i dr Boban Birmančević, kao i kandidati za Savet MZ koje će ova stranka podržati Marijana Crevar i Mile Aćimović.
-Izbori koji slede su građanski, ipak, Srpska napredna stranka će podržati 15 kandidata za koje smatramo da su najugledniji, najuticajniji i najbolji u svojoj sredini. Pokazaćemo građanima Majura da ovde možemo da napravimo drugačiju atmosferu i nov ambijent. Građani će posle 7. juna moći da se obrate Savetu MZ za rešavanje svojih problema. Cilj je i da se stvori mesto gde će mladi provoditi svoje vreme i da se omladina zadrži u Majuru, rekao je Peranović.
Prema njegovim rečima, kandidati koje SNS podržava na najpošteniji način će voditi ovu MZ. Istakao je da će im oni pomoći da se problemi građana, koji su brojni jer su nasleđeni, rešavaju na svim nivoima. Peranović je naveo da se u ovoj stranci trude da u svakom trenutku izađu u susret građanima, jer zbog njih i postoje.
Boban Birmančević je izneo tvrdnju da je Šabac jedan od retkih gradova koji od svojih građana uzima pare za šoderisanje puteva, izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, asfaltiranje.
-Imamo veći budžet nego sve okolne opštine zajedno. Mnogo manje opštine iz neposredne blizine, Bogatić, Koceljeva, Vladimirci, ne uzimaju novac od građana za elementarne stvari. Ovde, na tri kilometra od centra grada nemamo kanalizaciju, rekao je Birmančević.
Marijana Crevar je navela da u Majuru živi dosta dece, ali da nema sadržaja primerenih njima. Kao primer je istakla da osnovna škola u ovoj MZ nema salu za fizičko.
Mile Aćimović smatra da najviše nevolja meštanima prave podzemne vode. Kaže da od 2006. godine svake godine na ovaj način bude poplavljeno oko 30 kuća i da se ta voda zadržava dosta dugo u dvorištima.
-Imamo problema i sa vodom za piće, a ljudi nemaju para za priključak na vodovod. Prošle godine sam podnosio zahtev za kanalizaciju, ali sam dobio odgovor da nema para u budžetu, kaže Aćimović i postavlja pitanja sada može da se radi kanalizacija, kao i priključak na vodovod na 36 rata, a pre godinu dana nije moglo.
Kao što je SNS u prethodnom periodu i najavljivao, počeli su radovi na pružnom prelazu u centru Majura. Ovaj prelaz, koji nije bio adekvatno obezbeđen, odneo je veliki broj života.
Radivoje Mićić, prvi na listi koju podržava SNS za Savet MZ, rekao je da su u neposrednom kontaktu sa građanima shvatili da je na vrhu prioriteta njihovih potreba rešenje ovog problema.
Josip Ujčić, direktor Sektora za saobraćaj Železnica Srbije naveo je da radovi obuhvataju građevinsko uređenje, koje je počelo, potom asfaltiranje, a na kraju će biti ugrađen savremeni uređaj za obezbeđenje saobraćaja.
-Putni prelaz će biti automatski uređen, sa putoprelaznim polubranicima, koji će za vreme prolaska voza biti spušteni. Time će se znatno poboljšati stanje bezbednosti na ovom mestu, rekao je Ujčić i dodao da vreme završetka radova zavisi od više faktora, ali da će to biti u relativno kratkom roku.
Kao sledeći posao u Majuru najavljeni su radovi na putu koji je oštećen u poplavama.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa