18. jun 2015.18. jun 2015.
FK „RADNIČKI“ PROSLAVIO TITULU PRVAKA MOL „MAČVA“

Dve sezone, dve titule

Dve godine, dve proslave titule za drugi najstariji šabački fudbalski klub. „Radnički“ je dve sezone ubedljiv, osvaja titule, i sasvim zasluženo, naredne sezone će igrati u Mačvanskoj okružnoj ligi. Borba ove sezone bila je znatno teža nego sezonu ranije, ali su dobar jesenji deo sezone i fantastično proleće obogatilo trofejnu vitrinu velikog kluba.
Šapčani su se na startu sezone i tokom cele prve polusezone suočavali sa velikim kadrovskim problemima. Iako je spisak prijavljenih igrača ukazivao da „Radnički“ ima najjači tim, bukvalno nijedan meč, trener(i) nisu mogli da izvedu najjaču postavu. U svakom trenutku nekog od igrača povreda je odvojila od terena. Podatak koji možda najbolje ilustruje takvo stanje je da, tandem krilnih napadača, Pavlović i Dragićević, imaju svega 40 ““ ak minuta zajedničkih nastupa, i to podeljenih u nekoliko utakmica. Uprkos problemima, „šabački crveni“ nastavili su na startu niz pobeda započet sezonu ranije. Prvo mesto ubrzo je preuzeto, ali je u završnici jeseni došlo do krize rezultata više nego igre. Prvi poraz pretrpljen je u Duvaništu, potom je „Cer“ slavio u Šapcu, a potom su Šapčani, u derbiju, podelili bodove sa Milicionarom iz Bogatića. Ipak, dva vezana trijumfa u poslednja dva kola, približili su „Radnički“ lideru na bod.
Dosta je promena doneo i zimski prelazni rok. Redove Šapčana napustio je prvi čuvar mreže Pešić, kao i još nekoliko igrača, te se pristupilo rekonstrukciji tima. Ipak, promene nisu uticale negativno na rezultate tokom proleća. „Radnički“ je iskoristio slabe rezultate glavnih rivala, Budućnosti i Milicionara, a nizom trijumfa vratio se na lidersku poziciju koju više nije napuštao. Ubedljivo je savladan tim iz Zminjaka, 3:0, tradicionalno teška gostovanja pretvarane su u efikasne trijumfe. Prednost na vrhu je rasla, u jednom trenutku je iznosila i deset bodova. Već sredinom nastavka bilo je jasno da će ponovo svečano postolje na SRC „Zorka“ čekati pobednički pehar. Na kraju „Radnički šabački“ 66 bodova, „Milicionar“ 59, „Budućnost“ 51, i pehar u rukama kapitena Miloša Kosjera.
Uz najbolji bodovni saldo, ubedljivo najbolju odbranu i najprecizniji napad, „Radnički“ je imao i najboljeg strelca lige, Kovačevića.
Ovo leto, kažu meteorolozi, biće dugo i toplo, ali u upravi kluba ne žele da gube vreme. Najpre se planira razgovor sa igračima koji su izneli teret ove sezone, a potom i potraga za pojačanjima. Krajem avgusta startuje novo prvenstvo koje „Radnički“ želi da dočeka spreman. Tim napreduje, nalazi se na pravom putu, a dugoročni planovi viši su od ranga gde će klub igrati u sezoni 2015/2016.
S. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa