Info

23. jul 2015.23. jul 2015.

DragosaVljeviĆ prvak sveta

Marko Dragosavljević, član KK „Zorka“ Šabac, osvojio je titulu prvaka sveta u kajaku jednosedu na 200 metara na Prvenstvu sveta za juniore i mlađe seniore, koje je održano od 23. do 26. jula u Montemor O Velju (Portugalija). Dragosavljević je do zlatne medalje stigao u vremenu 35 sekundi. Srebrna medalja pripala je Kenigu (Nemačka) a bronzana Birkašu (Mađarska). Posle, nešto lošijeg starta, posle 100 metara, Marko ulazi u ritam, podiže broj zaveslaja i sve dolazi na svoje mesto.
Dragosavljević je dvostruki prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji, a ovo je prva zlatna medalja za nacionalni tim Srbije u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine. Ovom medaljom, Marko je potvrdio da se nalazi u dobroj formi pred Svetsko prvenstvo u Milanu (19. - 23. avgusta) na kojem treba da izbori normu za odlazak na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.
Još jedan Šapčanin, Bojan Milinković, bio je blizu medalje u Portugaliji. On je u trci K-1 na 200 metara, u juniorskoj konkurenciji, osvojio četvrto mesto. Takođe, u dvosedu, na istoj stazi i konkurenciji, u tandemu sa Strahinjom Stefanovićem (Bačka Palanka) osvojio je četvrto mesto.
A. Đenadić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa