20. avgust 2015.20. avg 2015.
POČINjE REKONSTRUKCIJA “KOŠ KLUBA“

POVRATAK STAROG SJAJA

Potpisivanjem ugovora izmeđi Javnog preduzeća “Sportski centar“ Šabac i firme “Refkleks“ iz Majura, kao izvođača radova, u ponedeljak, ušlo se u privođenje nameni “Koš kluba“. Još od avgusta 2012. godine trajala je borba da ovaj objekat zajedno sa “Sokolanom“ dođe u vlasništvo grada. Pošto su sva imovinska pravna pitanja rešena, posle dugogodišnje nebrige, objekti će moći da se rekonstruišu.
-Nadam se da će naši sugrađani biti zadovoljni novim ““ starim izgledom “Koš kluba“. Plan je da se stavi podloga od tartana i da se kompletno urade tribine. Biće postavljen ekran za projekcije filmova, zimi će se organizovati klizalište, a biće prigodno i za različite kulturne manifestacije, rekao je direktor JP “Sportskog centra“ Dragan Nikolić.
Sada će biti obnovljeno igralište, dok će zidani objekat biti porušen, a naknadno će biti urađen projekat za izgradnju novog. Investicija je vredna oko 13,5 miliona dinara.
-Drago nam je što smo dobili jedan ovako značajan objekat za Šabac da gradimo. Rok je dva meseca i trebalo bi da bude završeno krajem oktobra ili početkom novembra, rekao je Miroslav Dišić, direktor “Refleksa“.
Imovina je na grad preneta bez naknade, jer je dokazano da nikada nije bila državna. Posebno se ističe istorijska vrednost ovih objekata.
-Ovo su nove stranice u istoriji našeg grada što se tiče infrastrukture. Prvi put su “Koš klub“ i “Sokolana“ u vlasništvu građana Šapca. Nove generacije moći će da stasavaju na ovim terenima i bave se sportom, rekao je zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić i pohvalio napore i trud koje je direktora JKP “Sportski centar“ Dragan Nikolić uložio u prethodnom periodu.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa