20. avgust 2015.20. avg 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU

BLISTAJU MALSKI PUTEVI


U opštini Vladimirci putna mreža po mnogima nikad bolja. Tako tvrde u selima gde su urađeni i malski putevi koji nisu uređenje videli ni po nekoliko decenija, kaže direktor Direkcije za poljoprivredu Dejan Nešić.
- U selima Krnule, Vukošić, Lojanice i Belotić urađeni su putevi koji poput onog u Joksimovića zaseoku u Krnulama, spajaju nekoliko sela i imaju i velik značaj, ali i zavidnu dužinu. Po kvalitetu u rangu su seoskih puteva, a poljoprivrednici napokon do svojih njiva mogu svim mašinama, zadovoljan je Nešić.
Rađeni su atarski putevi i u Matijevcu, a slede doći će na red i putevi u drugim selima koji deceniju ne pamte brigu, a o kamenu nisu mogli ni sniti, tvrde seljani koje smo zatekli u selima zadovoljni što se njih neko setio. Direkcija za poljoprivredu je uradila i nekoliko mostova, a u sklopu tih radova regulisani su i vodotokovi koji su bili problematični tokom majskih poplava koje bi svi što pre da zaborave.
Da putevi koji vode od zaseoka do zaseoka blistaju, govorili su nam seljani a kamen koji je legao kao melem na ranu mnogih stići će do brojnih zaseoka i u rečenim selima, a i ostalih 29 sela pošto sve muči ista briga.
Treba istaći da su završeni i započeti raniji poslovi, tako da je slika uređenja puteva o kojima brine ova Direkcija sve potpunija.
U Krnulama je grupa meštana sedela uz urađeni put i besedila o poteškoćama koje su imali. Moralo se preko njiva ili rečica, a sada i autom se mogu obići putevi uz zahvalnost lokalnoj samoupravi koja je i na delu pokazala da brine o seljanima koliko to budžet dozvoljava.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa