24. jun 2010.24. jun 2010.
SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

HIMNA SRBIJE UBRZALA SKUPŠTINU

Nakon slikovitih komentara odbornika Srpske radikalne stranke Srboljuba Živanovića na izveštaje rada javnih preduzeća u 2009. godini prilikom kojeg je, između ostalog, članove vladajuće koalicije podsetio da se može lako desiti da se ponovi peti oktobar 2000., zasedanje gradske skupštine krenulo je mirnijim tokom a odbornici bivali sve nestrpljiviji da se sednica privede kraju ne bi li, kako dolikuje, propratili nastup naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.
Sledeća tačka dnevnog reda odnosila se na usvajanje plana detaljne regulacije “Kasarske livade“ u Šapcu. Direktorka Javno urbanističkog preduzeća „Plan“ Jasmina Stevanović obavestila je prisutne o važnosti i ciljevima ovog projekta, podvlačeći činjenicu da na ovoj lokaciji od 1995. godine nije postojalo nikakvo plansko rešenje. Najaktivniji oponent devetog zasedanja gradske skupštine predstavnik radikala Srboljub Živanović pre glasanja je pozdravio odluku da se izvrši detaljna planska regulacija, ali i, navodeći primere gradskih ulica koje su u više navrata obnavljane pa prekopavane, upozorio na mogućnost da se i u ovom slučaju može desiti da se planirano ne sprovede u delo.
Tačka po kojoj se razmatrao izveštaj rada građanskog branioca Miloš Mijailović, poslužila je kao povod Živanoviću da prokomentariše stanje ljudskih prava u našem gradu: “U vom gradu je sve više ljudi bez posla. Oni traže socijalnu pomoć od ombudsmana. Pojedinci prete i samoubistvom. To su strašne stvari. Za to vreme naša vlast razmatra zakon koji podrazumeva nesmetano prisluškivanje građana. Toliko o demokratiji i ljudskim pravima.“
Bližio se trenutak početka utakmice Srbija-Nemačka, pa su naredne tri tačke : odluka o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Šapca, odluka o izmenama i dopunama odluke o komunalnim delatnostima i odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića nakon 22 časa u trgovinskim objektima na teritoriji grada Šapca, koje je sažeto izložio Milan Vasić, objedinjene.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa