15. oktobar 2015.15. okt 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Isti ste

Građani Šapca su protekle sedmice bili svedoci političkog rijaliti šou programa pod nazivom „Sednica Skupštine grada“ čiji je scenarista bio Slobodan Mirković predsednik Skupštine ispred DS, režiser Blaža Knežević predsednik odborničkog kluba SNS, takmičari odbornici SNS, a statisti odbornici vladajuće većine. Trajao je šou dva cela dana i odigravao se na tri lokacije, uz dva prekida, na sramotu demokratije i parlamentarizma.
Predsedavajući Mirković je po ko zna koji put demonstrirao svoju sposobnost da iz poslanika opozicije izvuče ono najgore u njima, a u slučaju Kneževića i ostalih preko noći evropejstvom zbunjenih odbornika SNS izvukao je radikala , onog Šešeljevog koji poliva vodom, čupa mikrofon i kojega sa sednice iznose na rukama. Povod za demonstraciju radikalnog shvatanja evropejstva Kneževića i SNS bio je raspisivanje izbora za Savet MZ Mrđenovac, a nakon pismene ostavke pet od sedam članova Saveta koji je formirao SNS. Odborniku Kneževiću nije bila važna činjenica da to nije tačka dnevnog reda niti je poštovao odluke predsedavajućeg koji je, iako Poslovnik o radu Skupštine ne poznaje i ne ljubi, u skladu sa Poslovnikom Kneževića sa sednice zbog ometanja rada prvo opominjao a zatim i udaljio, a u sledećem pokušaju zasedanja i sve odbornike iz redova SNS koji su fizički sprečavali nastavak sednice i time građanima demonstrirali kako bi izgledao rad Skupštine ako bi se oni dočepali vlasti.
Cilj Kneževića bio je prekid sednice, a kao alat mu je poslužilo i ugrožavanje sopstvenog života kojem se izložio presednik raspuštenog Saveta MZ Mrđenovac započevši štrajk glađu koji se ničim ne može opravdati ni podržati, a ponajmanje u političke svrhe koristiti, jer je povod štrajka krajnje banalan.
Gradski odbor Nove stranke Šabac osuđuje zloupotrebu Skupštine grada od strane odbornika SNS i smatra da su se odbornici SNS kao veliki borci za pravo i pravdu umesto zloupotrebe Skupštine morali obratiti nadležnim institucijama sa zahtevom da se istraže tvrdnje o nezakonitim radnjama u Mrđenovcu u vezi sa ostavkama članova Saveta i raspisivanjem izbora za Savet MZ, tim pre što su se tri člana Saveta iz redova SNS prvo „prodala“, a nakon par dana pišmanila i ostavke povukla.
NOVA Šabac ističe i da je vladajuća većina u Skupštini grada na čelu sa Mirkovićem neiskrena i daleko od evropskih i parlamentarnih vrednosti te da uprkos svojoj dvotrećinskoj većini za sve ove godine u Skupštini grada nije stvorila atmosferu parlamentarizma i istinske demokratije.
Smatramo da sadašnja odbornička većina sastavljena od pukih dizača ruke, što se videlo u nastavku sednice, bez želje za raspravom ili diskusijom po bilo kojoj tački dnevnog reda to i nije u stanju da uradi i naglašavamo da će se Nova stranka ulaskom u Skupštinu grada boriti da se u njoj razvija duh demokratije na dobrobit svih građana našeg grada.
NOVA Šabac će za odbornike kandidovati ljude spremne da svojim radom i učešćem u debatama poboljšaju sve odluke koje skupština donosi, a ne novcem građana plaćene dizače ruke, jer odbornici trebaju biti predstavnici naroda, dakle najbolji među njima, a po sadašnjem sastavu Skupštine, odnosno činjenju ili nečinjenju odbornika deluje da je važila negativna selekcija, barem kada se radi o skupštinskoj većini “što si gori, poslušniji, neprincipijalniji i lakše potkupljiv, to si bolji”.
Neiskreni evopeizam gradske vladajuće većine, kao i nagli, prekonoćni naredbom vođe uvedeni evropeizam SNS rađa pitanje: U čemu je razlika?
Odgovor je: razlike nema.
Isti ste.
Nova stranka

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa