26. novembar 2015.26. nov 2015.
VOJNI PENZIONERI ŠAPCA

ZADOVOLjNI REZULTATIMA RADA

Svake godine vojni penzioneri Šapca analiziraju svoj godišnji rad i donose program aktivnosti za narednu godinu.
Proteklog vikenda u prostorijama kasarne “Cerski junaci” u Šapcu održana je 22. redovna godišnja Skupština UVP Šabac. Svaki ovakav godišnji skup je i prilika da se prijatelji srodnih organizacija okupe, vide i izmenjuju iskustva u radu, da se dogovore za zajedničke aktivnosti naredne godine. Na ovom skupu prijatelji sa raznih akcija bili su predstavnici GO SUBNOR Šabac, predstavnici UVP Loznice, Sremske Mitrovice i Rume, predstavnici GO civilnih penzionera Šapca, predstavnici Komande vojnog odseka i Udruženja rezervnih vojnih starešina, kao i gosti iz sremskog sela Jarak. Ispred Udruženja vojnih penzionera Srbije bio je Zoran Vučković, predsednik Izvršnog odbora GO UVPS.
Na skupštini predsednik šabačkih penzionera Đorđe Momčilović izneo je presek svih aktivnosti tokom godine i posebno istakao saradnju sa GO SUBNOR Šabac, sa kojima su zajednički tokom godine učestvovali u obeležavanju svih značajnih istorijskih događaja i ličnosti i skoro uvek bili najmasovniji učesnici. Momčilović je podsetio da je tokom godine bilo i nekoliko planiranih a ne ostvarenih aktivnosti, uglavnom iz opravdanih razloga, ali te aktivnosti su prenete u program za narednu godinu. Na kraju Momčilović je zaključio da su u Udruženju zadovoljni svim onim što je ostvareno tokom godine i da se sa takvim i još boljim elanom nastavi i naredne godine. Takođe, Momčilović je na određen način uputio poziv svim penzionisanim vojnim starešinama, koji se do sada nisu učlanili u Udruženje da to čine, jer se preko Udruženja mnogi problemi lakše rešavaju.
Na Skupštini najveće interesovanje vladalo je za informisanje od strane Zorana Vučkovića o najnovijim događajima oko rešavanja duga vojnim penzionerima od strane Vlade Republike Srbije. Vučković je po ovom pitanju izneo najnoviji stav UVPS sa predlogom da vojni penzioneri ne prihvate najnoviji predlog Vlade jer je dosta ponižavajući i ne zadovoljavajući za vojne penzionere, već da nastave da svoja prava ostvare na sudu. Takođe, Vučković je naglasio, da svaki vojni penzioner sam za sebe odlučuje da li će prihvatiti predlog Vlade ili pravdu potražiti putem suda.
Skupština je završila rad dodelom priznanja – zahvalnicu za aktiviste u organizaciji. Ispred republičkog UVPS zahvalnicu je dobio Aleksandar Đenadić, sekretar GO SUBNOR Šabac za višegodišnju uspešnu saradnju. Ispred opštinske organizacije zahvalnice su dobili Slobodan Marković i Mita Milošević.
S.Stojanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa