15. jul 2010.15. jul 2010.
PET DECENIJE VIŠE TEHNOLOŠKE ŠKOLE

ŠKOLA ZA NOVO DOBA

U izdanju Visoke tehnološke škole strukovnih studija u Šapcu, iz štampe je izašla monografija o pedeset godina postojanja i rada ove visokoobrazovne šabačke ustanove
Na 135 strana, 60 fotografija u boji i više tabela, visokokvalitetno štampana, monografija o prvoj Višoj školi u Šapcu, sadrži: istorijat o nastanku i 50-godišnjem razvoju Više hemijsko-tehnološke škole, kako se, pri osnivanju, 28. 06. 1960. godine, zvala, nastavnom i tehnološkom razvoju, broju studenata i profesora koji su učili i diplomirali, ili u njoj, kao predavači, radili, doprinos privredi Šapca, i zemlje u celini, i o školi danas.
“U pedeset godina borbe za afirmaciju, Viša hemijsko-tehnološka škola prošla je kroz niz razvojnih faza, da bi danas funkcionisala kao Visoka tehnološka škola strukovnih studija. U jednom kraćem periodu, sedamdesetih godina, zbog sistemski nerešenog pitanja finansiranja i prostora, Škola je prestajala da radi, ali upornost i zalaganje grupe entuzijasta, i istovremeno, kadrovske potrebe, tada giganta hemijske industrije HI “Zorka“, doveli su do obnavljanja rada, a kasnije i ekspanzije Škole.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa