17. decembar 2015.17. dec 2015.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

USVOJEN BUDžET ZA SLEDEĆU GODINU

Odbornici koceljevačkog parlamenta su u ponedeljak usvojili predlog Odluke o budžetu za narednu godinu kojom je planiran deficit u iznosu od nešto manje od 29 miliona dinara koji je pokriven prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine
U opštinsku kasu u toku naredne godine trebalo bi da se slije više od 302 miliona bez prenetog viška prihoda dok su projektovani rashodi, uključujući i one za otplatu glavnice duga, gotovo 331 milion dinara.
Odgovarajući na pitanje odbornika Janka Stanojlovića zbog čega u budžetu nema Fonda za poljoprivredu šef odseka za finansije Mileta Kovačević podsetio je da se opština umesto direktnog usmeravanja sredstava odlučila za drugačiji vid pomoći poljoprivredi.
- Budžet opštine Koceljeva je relativno mali da bismo neka značajnija sredstva planirali kroz fond za eventualne subvencije i podsticaj poljoprivredne proizvodnje. Međutim, politika ove opštine već duži niz godina je da se poljoprivredi pomaže na drugi način, kroz druge vidove i to pre svega kroz izgradnju infrastrukture. Skoro kompletnu opštinu imamo pokrivenu sa kvalitetnom infrastrukturom, putnom infrastrukturom, 99 odsto opštine je pokriveno sa kvalitetnom elektro mrežom a radi se sve više na razvoju i pokrivanju opštine vodovodnom mrežom - zaključio je Kovačević.
Realni prihodi i
restriktivni rashodi
Šef odseka za finansije ocenio je da su prihodi u koceljevačkoj opštini prilično stabilni i ujednačeni te da je budžet za 2016. planiran na nivou tekuće godine.
- U ovom trenutku jedino što nismo mogli da planiramo eventualne nenamenske transfere koje očekujemo delom i u 2016. godini. Rashodi su realno planirani i sa te strane budžet je restriktivan jer je i preporuka da se smanje u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Kovačević.
Ipak, prema njegovim rečima, neće izostati investiciona ulaganja iz budžeta u narednoj godini.
- I u tako ograničenim rashodima mi smo pokušali da izvučemo i razvojnu komponentu pa smo tako za kapitalne izdatke planirali 80 miliona 160 hiljada dinara, koji će pre svega, biti uloženi u izgradnju nove i nastavak izgradnje već započete infrastrukture na području cele opštine - najavio je šef odseka za finansije u opštinskoj upravi.
V.Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa