21. januar 2016.21. jan 2016.
STARTOVALE PRIPREME RADNIČKOG ZA PROLEĆNU POLUSEZONU

Optimizam pred proleće

Prvih postprazničnih dana u januaru, treninzima su se vratili i fudbaleri drugog najstarijeg šabačkog fudbalskog kluba. Šabački „Radnički“, u nastavak Okružne lige ulazi sa petog mesta. Proleće će ne donosi rezultatski pritisak na „crvene“, ali će oni vrebati šansu da se uključe u borbu za titulu
Posle dve sezone, gde je titula bila jedina ambicija i jedini prihvatljiv rezultat, koji su fudbaleri Radničkog i ostvarili, Šapčani ni u Okružnoj ligi ne odustaju od ozbiljne uloge. Ipak, ovaj put, ulogu favorita za trofej prepuštaju drugim ekipama.
- „Drina“ i „Mačva“ Bogatić su glavni pretendenti za prvo mesto i imaju uloge favorita u borbi za viši rang. Lider iz Ljubovije ima sedam bodova više od nas, ali je liga vrlo ujednačena, te će svakako biti neočekivanih rezultata. Usresređeni smo na svoju igru i čekamo priliku. Ukoliko nam se ukaže, nećemo je propustiti – ističe trener Đorđe Mihailović.
Sedmonedeljne pripreme biće sprovedene u Šapcu. Igrači Radničkog treniraće u balonu i na otvorenom. Između ostalih, Lukić, Ignjatović i Vujanić neće igrati za „Radnički“ u drugoj polusezoni, a na prvoj prozivci pojavilo se i šest novajlija, koji bi uskoro trebalo da budu registrovani: golmani Jović i Žeravić, odnosno, Ruvidić, Manjenčić, Đokić, Luka i Ognjen Lujanović.
- Veliko pojačanje za nas je i povratak Mladena Dragićevića i Marka Nikolića, koji su zbog povreda propustili skoro celu polusezonu. Oni su ponovo u trenažnom procesu i računamo na njih tokom proleća – dodaje Mihailović.
Prvi deo prvenstva doneo je mnogo neočekivanih rezultata, varirala je i igra Šapčana, ali prvotimci veruju da neplaniranih kikseva neće biti u nastavku.
- Slavili smo u Bogatiću, nadigrali „Hajduk Stanko“, „Sinđelić“ u Lipnici, a opet naša loša igra i nedostatak sreće, doprineli su da izgubimo na svom terenu od „Podrinja“, Prnjavora, „Drine“, osvojimo samo bod protiv Antimona. Kvalitet nam sigurno nenedostaje, ostaje da ga pokažemo i na terenu. Ozbiljno i predano prilazimo svakom treningu, moramo biti skoncentrisani na svakom meču i ne treba da brinemo za rezultat. Nismo prvi favoriti za titulu, ali čekamo svoju šansu – ističe kapiten, Miloš Kosjer.
Proveru napretka na pripremama daće i trening mečevi. Prvi dueli su dogovoreni sa Karađorđem iz Mišara i Mladim Borcem. Nastavak Okružne lige je 12. marta, kada Šapčani gostuju u Prnjavoru, ekipi Mladosti, u 16. kolu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa