18. februar 2016.18. feb 2016.
POKRET SOCIJALISTA

ALEKSANDAR VULIN U ŠAPCU

Predsednik Pokreta socijalista i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin 20.01.2016 godine na Svetski dan socijalne pravde obišao je Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama „Sveta Sofija“ i Servis za hemijsko čišćenje i pranje veša „Elio“ u Šapcu, koje ralizuje Karitas Šabac.
Kako je rekao, za ovaj projekat u Šapcu kao i uređenje senzorne sobe u domu za decu ometenu u razvoju Ministarstvo je obezbedilo preko četiri miliona dinara.
Ministar je tokom boravka u Šapcu obišao i Servis za hemijsko čišćenje i pranje veša „Elio“, projekat preko koga „Karitas“ promoviše socijalno preduzetništvo i stvara mogućnost za zapošljavanje žena i društveno ranjivih grupa.
On je istakao da je socijalno preduzetništvo prilika da se zaposle ljudi koji teško mogu da nađu posao i da se snađu.
Nakon obilaska Aleksandar Vulin se u prostorijma Gradskog odbora pokreta socijalista Šabac sastao sa članovima pokreta socijalista grada Šapca .Članovi su dali punu podršku ministru za njegov rad i angažovanje oko migrantskog pitanja i rada ministarstva na čijem je čelu .Ministar je upoznat sa aktuelnim aktivnostima na osnivanju novih mesnih odbora Pokreta socijalista na teritoriji grada Šapca sa stalnim povećanjem broja članova i planiranim aktivnostima u narednom periodu.
U razgovoru sa članovima PS ministar je informisan o teškoj ekonomskoj situaciji u Šapcu,Velnki broj nezaposlenih , neuspešnim privatizacijama i projektima čmji se rokovi završetka stalno produžavaju a objekti služe samo za slikanje gradskih čelnika.
Radovi na objekatu pored koga se gradonačelnik slikao istog dana počeli su u junu 2014. godine, trebali su da budu završeni u avgustu 2015. a tek se sada“ privode kraju“. 3aista bi neko mogao nešto iz ovoga da“ nauči“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa