26. avgust 2010.26. avg 2010.
REKORDAN BROJ UČESNIKA NA PETIM SEOSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA GRADA ŠAPCA

RIBARCI NAJUSPEŠNIJI

Sveukupni pobednik pete seoske olimpijade grada Šapca je Mesna zajednica Ribari sa 62 osvojena boda
Protekli vikend u mačvanskom selu Lipolist bio je prava oaza sportista koji su se nadmetali u 11 različitih disciplina na petim Seoskim olimpijskim igrama. Okupio se rekordan broj učesnika iz 33 mesne zajednice.
Igre su počele u petak utakmicama u malom fudbalu, a svečano otvaranje usledilo je u subotu ujutro. Publiku i sportiste pozdravio je predsednik Mesne zajednice Lipolist Cveja Kosanić, dok je olimpijsku vatru na teren doneo Mirko Ruvidić. Član Gradskog veća Šapca , Sreten Radovanović je otvorio manifestaciju i zapalio olimpijsku vatru.
Ovogodišnje igre pratila je perfektna organizacija domaćina, koja se potrudila da svi prisutni budu dobro ugošćeni. Pored velikog broja volontera, manifestaciju su potpomogle i sudije koje su na različitim bojištima kontrolisali takmičenja. Gromoglasni navijači, bodrili su svoje favorite, a najuspešnija ekipa bila je Mesna zajednica Ribari koja je ovom pobedom obezbedila učešće na Seoskim olimpijskim igrama Srbije u Žagubici, koje u septembru organizuje Savez za rekreativni sport Srbije. Pobedniku je pripala i nagrada od milion dinara koja će biti namenjena za izgradnju terena za male sportove.
Drugo mesto osvojio je prošlogodišnji pobedink Lipolist sa 59 osvojenih bodova, dok je treće mesto pripalo Mesnoj zajednici Zminjak sa 50 bodova. Četvriti sa 42 boda su bili sportisti iz Majura.
Pobedničke pehare najuspešnijim dodelio je član Gradskog veća Sreten Radovanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa