31. mart 2016.31. mar 2016.

Kroz par reČi

“¢ FUDBAL ““ Regularni deo sezone u Super ligi, igračice Mačve okončale su porazom u Šapcu, od Crvene Zvezde 0:6. U 14 kola, Šapčanke su zabeležile jednu pobedu, jedan remi i 12 poraza, te su sa 4 boda završile na poslednjem, osmom, mestu. U nastavku sledi plej aut, gde ih očekuju novi dueli sa Slogom iz Zemuna, Napretkom i Požarevcom.
“¢ RUKOMET ““ Golman Metaloplastike Darko Arsić nalazi se na spisku selektora Srbije, Dejana Perića za predstojeću EHF nedelju, 8. i 9. aprila. Dres sa nacionalnim grbom, Arsić će nositi u prijateljskim duelima sa Rusijom u Beogradu i Novom Sadu.
“¢ RUKOMET ““ Uprava Metaloplastike uputila je pismo o namerama i zvaničnu kandidaturu Rukometnom savezu Srbije za organizaciju finalnog turnira Kupa Srbije. Za trofej će se nadmetati: „Metaloplastika“, „Partizan“, „Spartak“ i „Vojvodina“.
“¢ RUKOMET ““ Rukometašice Mačve nisu mogle da pruže veći otpor obrenovačkom Radničkom u 18. kolu Prve lige „Centar“. U hali „Zorka“, tim iz Obrenovca slavio je 33:22,(14:8).
“¢ ODBOJKA ““ Odbojkašice Zaslona poražene u Beogradu od Sterije, u 16. kolu Druge lige “Centar“. Beograđanke su slavile 3:1 (20:25, 25:12, 25:14, 25:18). Šapčanke su devete (4 ““12), a sledi gostovanje Mladom Radniku.
“¢ ATLETIKA ““ Šapčanin u dresu Univerziteta „Teksas“ iz San Antonija (UTSA), Dušan Makević, osvojio je drugo mesto na prvom takmičenju sezone na otvorenom. Student Teksas univerziteta bio je drugi u disciplini 3.000 metara stipl u Ostinu.
“¢ TEKVONDO ““ Tekvondisti Šapca, Uroš Belanović u pionirskoj, odnosno kadetkinja Ivana Tadić, osvojili su zlatne medalje na trećem “Skoplje open“ ““ u, a njihov klupski drug Žarko Krajišnik, iz makedonske prestonice doneo je pionirsku bronzu. Na takmičenju je učestvovalo 300 boraca iz 27 klubova šest država.
“¢ RVANjE ““ Rvači Viteza, Uglješa Gajić i Ilija Petrović osvojili su srebrne medalje na Kupu Srbije za starije pionire održanom u Beogradu.
“¢ ŠAH ““ Na Memorijalnom turniru “Aleksandar Bojičić ““ Leko“, prvo mesto osvojio je Dobrisav Stojanović. Goran Todorović bio je drugi, a Vojislav Pantelić treći. Organizator takmičenja bio je ŠK “Drina“.
“¢ JU JITSU ““ BJJS “Secutor Šabac“ osvojio je četiri medalje (po dva srebra i bronze) na međunarodnom juniorskom takmičenju u Padinskoj skeli.
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa