31. mart 2016.31. mar 2016.
GERONTOLOŠKI KLUB PENZIONERA PROSLAVIO OSAMNAESTI ROĐENDAN

PUNOLETSTVO PAŽNjE VREDNO

Programom ispunjenim pesmom, stihovima, šaljivim skečevima, aforizmima, na svoj dan, ali i Dan šale prošlog petka, članovi poručili da je jedini lek za dušu smeh
Slučajno ili ne, više nego simbolično, Klub za penzionere i druga stara lica Gerontološkog centra Šabac počeo je sa radom 1. aprila 1998. godine. Svemu onome što podrazumeva Dan šale ostali su dosledni svojim duhom koji budi nadu, vraća veru i pouzdanje uz nesvakidašnju radost života i poletnost treće dobi.
- Često se može čuti: „O starosti, i Bogu si teška!“ Ali to se može čuti tamo, izvan kluba. Zar mi ličimo nekome na stara i nemoćna lica! Nije lepo vajkati se na starost, a voleti život. I nije lepo ostariti pre vremena. Mada, nema saglasnosti o tome kada je to vreme. Jedan mudrac veli: „Star čovek je uvek petnaest godina stariji od mene. A drugi tvrdi da je mnogo lepše sa šezdeset biti mlad, nego u četrdeset star“. Ako nam život nije prazan, starenje nam neće biti teško. U tome nam pomaže Klub da nam dani budu ispunjeni kako bismo sačuvali svoje duševno i fizičko zdravlje. Želim vam još mnogo rođendana kluba u zdravlju i radosti - rekao je Vitomir Nikolić u svom osvrtu na protekle godine prošlog petka.
Skroman ali topao prostor Kluba nije bio dovoljno prostran da primi sve članove i goste koji su ispunili prostoriju u ulici Jaračkih žrtava broj 22. Upravo na ovaj problem ukazala je, kao što se to činilo i prethodnih godina, Živanka Gmitrić.
- Ovo je osamnaest godina Kluba. U životu čovekovom to je punoletstvo. Nadam se da i mi možemo da kažemo da ovaj Klub ima potrebnu zrelost da može dalje da se razvija. Mislim da dugo tavorimo u ovom prostoru u kome ne možemo svi da stanemo a kamoli da sednemo. Vreme je da pokrenemo inicijativu za većim prostorom jer su naše potrebe veće, a kvalitetnim sadržajem pokazali smo da možemo da postignemo mnogo toga - istakla je Živanka.
Potvrđujući njene reči članovi Kluba priredili su, kako to dolikuje ovom veselom društvu punom entuzijazma i volje, program u kome nije nedostajalo pesme, muzike, stihova, šaljivih skečeva, aforizama. Publika je imala priliku da učestvuje i u nagradnoj muzičko-zabavnoj tački. A da kraj za njih nikada nije kraj pokazalo je i druženje uz muziku i pesmu posle glavnog programa poručujući da smeh leči sve boljke.
DODELjENE ZAHVALNICE
Zaslužnim članovima Gerontološkog kluba dodeljene su zahvalnice za aktivnost koju su ispoljili tokom protekle godine. Među dobitnicima našli su se jedan od najstarijih članova Tiosava Lukić, kao i Natalija Nedić, Čedomir Čolić i Živana Beljić zbog svog istrajnog zalaganja u muzičkoj, literarnoj i dramskoj sekciji.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa