2. septembar 2010.2. sep 2010.
GRADONAČELNIK ŠAPCA U POSETI PRNjAVORU

GRADILIŠTE KRAJ DRINE

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prošle srede sa saradnicima boravio je u Mesnoj zajednici Prnjavor i tom prilikom posetio gradilišta u čijem finansiranju učestvuje Grad Šabac. Jedan od najvažnijih poslova je obaloutvrda reke Drine u dužini od 600 metara, što će u velikoj meri zaštititi najplodnije zemljište ovog kraja
Polovina deonice je završena i predstoji gradnja još stotinu metara. Troškove od 30 miliona dinara finansiraju Grad Šabac sa 10 miliona i JP „Srbijavode“ sa 20 miliona dinara. Za preostalih 200 metara obaloutvrde sredstva se očekuju od Republičke direkcije za vode.
Darko Janjić, direktor Vodoprivrednog centra Sava-Dunav JVP „Srbijavode“, naglašava neophodnost ove investicije jer postoji mogućnost da do sada urađeno bude oštećeno. Efekat zaštite može dati jedino objekat izgrađen u celini, objašnjava Janjić.
Milivoje Tarlanović, meštanin Prnjavora i jedan od vlasnika 202 ugrožene katastarske parcele, zadovoljan je odnosom Grada Šapca i Republike prema dugogodišnjem problemu plavljenja i odnošenja plodne mačvanske zemlje. Posebnu zahvalnost, u ime žitelja Prnjavora, uputio je gradonačelniku Miloševiću koji, kako je rekao, manirom srpskog domaćina rešava problem na koji mnogi ranije nisu obraćali pažnju.
Obaloutvrda je značajna i za bezbednost novoizgrađenog izvorišta za vodovod u Prnjavoru, u koji je, tokom proteklih nekoliko godina, uloženo 70 miliona dinara. Sa tog mesta predviđeno je vodosnabdevanje još deset mačvanskih sela, uključujući Lipolist i Petkovicu. Preko Bele Reke sistem će biti povezan sa izvorištem u Tabanoviću. To znači da će zdravu pijaću vodu imati i Desić, Metković i Varna.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa