Info

7. april 2016.7. apr 2016.
RUSKA STRANKA IPAK MANjINSKA

LEVAN PUTIN U ŠAPCU

Upravni sud je poništio odluku Republičke izborne komisije kojom je ovoj stranci bilo uskraćeno pravo da nastupi kao manjinska na predstojećim izborima. Predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić smatrada je time ispoštovana pravda i da će manji cenzus omogućiti njihovim kandidatima ulazak u skupštine.
Rusku stranku podržao je i Putin. Ne Vladimir, nego Levan, savetnik Vladimirovog savetnika, funkcioner Ruske stranke, kao i Teniskog saveza Rusije. Levan Putin došao je da pruži podršku Slobodanu Nikoliću koji, kako je rekao, vodi „bratsku stranku“ i koji je uspeo da ujedini neke srpske i ruske ciljeve. Pored političkog, drugi razlog njegove posete je ekonomske prirode.
-Želim da uspostavim kontakte, pre svega u poljoprivredi, ali i u npr. Tekstilnoj industriji. Pored Šapca, narednih dana posetiću još neke gradove. Videću gde Rusija može da pomogne Srbiji i da investira. Sport, kultura, nauka, obrazovanje su sfere gde još može biti ostvarena saradnja, rekao je Putin.
Gost iz Rusije je Slobodana Nikolića upoznao nakon poplava 2014. godine, kada je u Moskvu odneo slike koje su ruski slikari naslikali u Srbiji. Kaže da mu se svidelo kako Nikolić vidi budućnost Srbije u kulturnom i ekonomskom smislu.
-Hoću da poželim bratskom srpskom narodu uspeh i sreću. Srbi su bogomdan narod. Preživeli su mnogo ratova, mnoge vojske su prošle ovuda. Bio je uništen ekonomski. Ipak je ostao i nastavio da se bori. Mnogo poštujem Srbe, poručio je Levan Putin.
Najavio je da će u narednom periodu, preko Ruske stranke, više građana iz Srbije uključiti u međunarodne forume, u kojima sam učestvuje.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa