9. septembar 2010.9. sep 2010.
ZAJEDNIČKO ULAGANjE

VODA ZA POCERSKA SELA

Izgradnja cevovoda od vodotornja do centra sela Gornja Vranjska, dužine šest kilometara, jedna je od najvećih investicija u oblasti komunalne infrastrukture u prošloj i ovoj godini. Vrednost cevovoda je 150 miliona dinara. Veći deo novca obezbeđuje Republička direkcija za vode, a ostatak budžet grada Šapca
Boraveći prošlog utorka u Gornjoj Vranjskoj, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević ocenio je ovu investiciju kao jednu od najznačajnijih u realizaciji projekta vodosnabdevanja pocerskih sela, čime se znatno poboljšavaju uslovi za život meštana.
- Planiramo da do kraja 2010. godine završimo ovu etapu, i da sledeće godine krenu tri kraka iz centra Gornje Vranjske: prema Zablaću, Cerovcu i Varni. Zatim od Varne prema Pocerskom Metkoviću i Volujcu, tako da se od 2012. do 2016. godine preko Radovašnice i Bele Reke ovaj cevovod spoji sa izvorištem u Prnjavoru. Tako će se stvoriti uslovi da se sva tri izvorišta kojima raspolaže grad Šabac povežu u jedinstven sistem, objasnio je gradonačelnik Milošević.
Prema rečima Dragorada Mijatovića, direktora JKP Vodovod, nakon završetka radova, što se očekuje u naredna dva meseca, meštani Gornje Vranjske biće u mogućnosti da se priljuče na gradski sistem vodosnabdevanja. Posle anketiranja i potpisivanja ugovora, počinje izgradnja sekundarne vodovodne mreže, što omogućava pojedinačne priključke za domaćinstva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa