21. april 2016.21. apr 2016.
VATERPOLO - ČETVRTFINALE PLEJ OFA

Prokletstvo peteraca

VK “Šabac“ ““ VK “Vojvodina“ 11:12 (2:1, 2:4, 3:2, 2:2, 2:3 (5m)
Gradski bazen. Gledalaca 900. Sudije: Putniković i Golijanin. Isključenja: Šabac 10, Vojvodina 12.Peterci: Vojvodina 1(1).
VK ŠABAC: Aleksić, Petrović, Marković, Prolić, Nosović 3, Eškert 1, Balakirev 3, Matović 2, Ukumanov 2, Lončarić, Šormaz, Tenžera, Popović, Bašić. Trener: Nikolić.
VK VOJVODINA: Vitorović, Marić, Šiman 1, Tubić, Tenebojm 1, Prekogačić 1, Gvozdenović 3, Ćatović 2, Trkulja , Šulc 4, Marčeta, Filipović. Trener: Cukić.
Ponovo peterci u četvrtfinalu, nisu doneli sreću šabačkim vaterpolistima. Matović i Balakirev bili su precizni sa 5 metara, ali ideje Nosovića, Markovića i Eškerta, pročitao je čuvar mreže Novosađana, što im je donelo izjednačenje u seriji.
Mogao je “Šabac“ do pobedu u regularnom delu, imao je periode bolje igre, prednost u nekoliko navrata, napad za pobedu, ali udarac Ukumanova, u poslednjoj sekundi, zaustavio je Vitorović. S“™ druge strane, mogla je “penal rulet“ da izbegne i “Vojvodina“. Najviše su pružili u drugom periodu. U jednomm trenutku bilo je 3:5, a pre pomenutog napada domaćina, u poslednjim sekundama, imali su dve prilike, sa igračem više, no više nego raspoložen bio je Popović.
VK „Vojvodina“ ““ VK „Šabac“ 8:4 (1:0, 2:1, 3:1, 2:2)
Bazen na Klisi. Gledalaca 300. Sudije: Stefanović i Golijanin. Isključenja: Vojvodina 7, Šabac 3.
VK VOJVODINA: Vitorović, Marić, Šiman, Tenebojm 2, Prekogačić, Gvozdanović 1, Ćatović 1, Trkulja, Šulc 1, Rogač 1, Marčeta 2, Filipović. Trener: Cukić.
VK ŠABAC: Aleksić, Petrović 1, Marković 1 Prolić 1, Nosović, Eškert, Balakirev, Matović , Ukumanov, Lončarić, Šormaz, Tenžera 1, Popović, Bakić. Trener: Nikolić.
Kada se dođe tako blizu, ali se ne stigne, potrebno je mnogo više za oporavak od tri dana. Nažalost, treći meč nije imao ishod sličan prvom. Novosađani su očigledno dobili na samopouzdanju posle gore opisanog meča. Delovali su sigurnije i svežije. Nisu značajno nadigrali Šapčane. Uspeli su Šapčani da se vrate od 1:3 do 3:3, međutim, serija 5:0 na isteku trećeg i početku četvrtog perioda, donela je pobedu Vojvodini.
- Mi smo premašili sva očekivanja, imali smo sjajnu sezonu, ali ne možemo još neko vreme prežaliti ove mečeve. Imali smo napad za pobedu u Šapcu, ponovo nam je sreća okrenula leđa u penal seriji, šteta. Čestitamo Vojvodini. Verujemo da smo vratili vaterpolo u Šabac na pravi način, te da je ovo samo prva u nizu odličnih sezona ““ sumirao je trener Balša Nikolić.
U polufinalu sastaju se. « Partizan » - « Radnički » i « C. Zvezda » - « Vojvodina».
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa