19. maj 2016.19. maj 2016.
OVČARSKA FARMA ČOLIĆ IZ BOGATIĆA

APSOLUTNI ŠAMPION NOVOSADSKOG SAJMA

Goran Čolić, vlasnik Farme za reprodukciju ovaca Virtemberg rase iz Bogatića je i ove godine poneo šampionski pehar velikog novosadskog međunarodnog sajma poljoprivrede, završenog prošlog vikenda. Prestižno priznanje uručila mu je na hipodromu sajma, prošlog četvrtka Snežana Bogosavljević Bošković, ministar poljoprivrede, zaštite životne sredine, vodoprivrede i šumarstva Srbije.
Za više dana trajanja sajma Čolićev štand na kome su bili izloženi najbolji primerci jaganjaca, starijih ovaca i ovnova, videlo je na hiljade posetilaca sajma, a jedan od gostiju bio je i predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac sa saradnicima.
Ovčarska proizvodnja, kakva se sprovodi na ovoj farmi je po rečima vlasnika vrlo zahtevna i skupa. Uz pomoć, pre svega lokalne samouprave i veliki lični trud, za sada poslovi dobro napreduju što se pored na sajamskim i drugim izložbama, najbolje vidi u njihovim stajama, gde imaju manje-više 150 ovaca, raznih kategorija.
Kvalitetna ishrana oduzima dosta materijalnih sredstava i vremena. Osim toga neophodna je i velika ljubav prema ovim životinjama. Sve to kod Čolića ne nedostaje i zato vrhunski rezultati u odgoju Virtemberg rase ovaca u ovom ravničarskom kraju Mačve, ne izostaju.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa